avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut drepturi de autor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut drepturi de autor

buna ziua,

am un bar unde vreau sa fac concerte, au venit baietii de la UCMR-ADA si mi-au cerut o taxa, am platit-o.
dar am pus intrebarea daca sunt acoperit si cu concertele, au raspuns ca nu, ca in acest caz trebuie sa platesc cca 8.9% din bilete si nu stiu ce procent din vanzari catre ei (minim fiind 1030 ron, maxim parca 3000 ron).
apoi stand de vorba cu un prieten dintr-o trupa mi-a spus ca as putea face un contract de imprumut/cedare temporara a drepturilor de autor si ca in acest caz daca formatia respectiva ar semna eu nu as mai fii nevoit sa platesc acea taxa pe concert catre UCMR-ADA.
este posibil asa ceva ?

va multumesc anticipat.
catalin popescu
Cel mai recent răspuns: zz7even , utilizator 18:19, 4 Iulie 2009
Da se poate face si chiar se face un contract de cesiune a drepturilor de autor pentru trupeele respective, pe o perioada determinata in schimbul unei. sumei.

Ca sa evitati plata la UCMR-ADA ar trebui sa nu vindeti bilete la concertele respective ci toata suma pe care intentionati sa o incasatai din bilete pentru trupa sa o includeti in alte servicii si sa o treceti in contractul de cesiune de creanta
un model de contract astfel pot gasi pe vreundeva ? daca da .. poate ma ajutati cu un link, va rog

deci vand bilete dar le emit ca niste bonuri fiscale sau chitante pentru servicii, etc. si acea suma pe care o incasez sa o directionez catre trupa respectiva amintind de ea in contractul de cesiune de creanta ...

am inteles bine

va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie drepturi de autor pentru institutii publice de spectacole si concerte Hobitzi Hobitzi As dori sa aflu clar care este legislatia apicabila momentan institutiilor publice de spectacole(in special filarmonici),privind drepturile de ... (vezi toată discuția)
Tricouri copywright geudet geudet Buna ziua, am o mica afacere, personalizare tricouri, cani, sepci, diverse si doresc sa aflu ce trebuie sa fac pentru a avea dreptul de a pune pe un ... (vezi toată discuția)
Ucmr-ada sau upfr daniel_constantin daniel_constantin Buna ziua ...Am o mare problema, am un srl cu obiect de activitate prestari servicii (inclusiv sonorizare) si desi platesc taxa la ucmr-ada pt fiecare ... (vezi toată discuția)