Buna ziua, m-ar interesa daca mai exista cadrul legal , sau ma rog, pe ce baza se face taxarea animalelor de compania detinute la bloc, in cadrul cheltuielilor comune.Stiu ca la un moment dat era la latitudinea Asociatie modul de taxare.
O alta intrebare se refera la urmatorul aspect : cat de corecta este cumularea , ma refer pe tabelul afisat la sfarsit de luna cu cheltuielile comune, in rubrica unde este trecut numarul de persoane daca se adaoga acolo su procentul pentru animalul detinut, in cazul de fata 10% din cheluielile unei persoane, deci in rubrica aceea se trece 2.1 persoane, este corect sau trebuie evidentiat separat acest lucru ?
Sper ca m-am facut inteles, daca nu o sa revin cu lamuriri.
Multumiri anticipate.
Cele bune.
Florin Campean
Calculul matematic este corect. Faptul ca se cumuleaza cheltuielile pentru oameni cu cele pentru animale iarasi este corect, la urma-urmei tot o cheltuiala care trebuie achitata este si cea pentru animal.
Faptul ca se percepe o asemenea taxa este la latitudinea exclusiva a asociatiei de proprietari pentru care insa trebuie stipulat intr-un inscris oficial al acesteia (gen statut, ROI, PV al vreunei adunari generale a proprietarilor etc.).
In manualul asociatiei de proprietari,editat de F.A.P.R,acestia spuca urmatoarele:citez"comitetul executive decide pentru proprietarii si chiriasii care detin animalele de casa,si anume acestia trebuie sa plateasca lunar o suma de ____ lei reprezentand contravaloarea : energiei electrice pentru functionarea suplimentara a ascensorului,curateniei suplimentare pe spatiile comune in cadrul rubricii din lista de plata denumita cheltuieli pe beneficiari.
Daca nu exista o asemenea deciyie scrisa in registrul de procese verbale al comitetului executive nu se pot aplica nici un fel de masuri.
Nu se por introduce animalele de casa la plata cheltuielilor privind consumurile de apa,gaze ,gunoi menajer,intrucat legea prevede repartizarea cheltuielilor pe persoane in situatia in care nu exista contoare individuale,iar conform normelor chinologice in materie(legea privind protectia animalelor) acestea nu se spala decat de cateva ori pe an,iar consumul de gaze este extrem de redus.
@florin.campean sper ca te va lamuri si te va ajuta
Daca in adunarea generala s-a hotarat sa se plateasca pentru animalele de companie , atunci trebuie sa platiti. Suma de plata poate fi diferita de la asociatie la asociatie . Am auzit de 5 lei pentru un caine, suma fixa lunar. Se poate ca aceasta suma sa completeze fondurile proprii ale asociatiei si folosi conform legii sau sa se scada lunar din cheltuielile cu iluminatul si curatenia. Hotararea poate fi luata in adunarea generala sau de catre comitet si validata apoi sau modificata la prima adunare generala.
eu am un catel cu car ies de 2 ori afara dar nu special pentru el
am si un vecin la care ascensorul noaptea merge in continuu pentru ca vin multe persoane si pleaca de la el
sa-mi spuna elga si adrian cat plateste fiecare, eu si vecinul
hai s-o dam in balarii cu cainii acuma, oamenii care freaca liftul continuu aia ce tre sa plateasca?