am fost angajat cu promisuiunea ca o sa am contract de munca si dupa o saptamana de munca pur si simplu nu am mai primit nici bani nici nu am fost angajat .
pot sa fac o plangere undeva?
Trebuie sa semnati un contract de munca si sa se transmita in Revisal angajarea.
Dupa o saptamina nu se prea primeste salar.
Puteti face o sesizare la ITM.
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Puteti transmite petitia dumneavoastra catre Inspectia Muncii prin :
Email: comunicare@inspectiamuncii.ro
Fax: (021) 302 70 64
Posta: Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, Bucuresti, 021451
Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
e) primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
Salariul minim
jhonny2x
Buna ,sunt angajat la o firma si nu mi se da drepturile unui salariu minim pe economie.Am 500lei + 20 bonuri de 180lei,in total 680lei,atat trebuie sa iau sau ... (vezi toată discuția)