avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare drepturi salariale retroactiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare drepturi salariale retroactiv

Buna seara, va rog sa ma lamuriti si pe mine in privinta datei acordarii unor drepturi salariale..Precizez ca un salariat s-a prezentat cu o adeverinta datata in luna in curs (noiembrie 2014)..cu recunoasterea unor studii, incadrarea si salarizarea urmand a se face de cand acesta a prezentat la secretariatul unitatii adeverinta...Insa, persoana in cauza sustine ca incadrarea ar trebui sa i se faca cu 1 septembrie 2014...Este corect?
Cel mai recent răspuns: camelia27camelia , utilizator 08:03, 7 Noiembrie 2014
Nu este corect, incadrarea trebuie sa se faca de la data cand a prezentat acel document.
Va multumesc mult!!! Daca puteti sa ma ajutati si cu un cadru legal!!! Sa am o dovada, pentru a o atasa la statul de plata...iar salariatul sa fie lamurit...
Ca sa puteti intelege , ar trebui scris un intreg capitol referitor la nasterea drepturilor subiective, deoarece text de lege nu exista.

Am inteles! Va multumesc mult! O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocupare post persoana ce intra in ccc AlexandruV AlexandruV Buna ziua! Am primit recent o oferta de a ocupa un post in cadrul unui institut. Postul ar urma sa fie temporar (2 ani), urmand sa inlocuiesc o doamna ce ... (vezi toată discuția)
Salarizare loredana b loredana b Buna seara! Ma confrunt cu o problema legata de incadrarea in transa de salarizare conform vechimii pe care o am in munca. Situatia se prezinta astfel: - ... (vezi toată discuția)
Sporul de 25% ( sporul de studii superioare) c-tin1976 c-tin1976 Bună ziua, vă contactez deoarece am o nelămurire în privinţa acordării sporului de 25%( sporul de studii superioare). Lucrez în sistemul ... (vezi toată discuția)