avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

Buna. in urma cu 2 saptamani am baut cateva pahare de palinca iar dupa cateva ore am plecat acasa. aveam de facut doar cateva sute de metri si nu mergeam pe drum national. pe drum am facut explozie la o roata si am fost proiectat intr.un cap de pod. convins ca nu am alcoolemie am spus vecinilor sa sune la politie, dar cand aceasta a venit aveam 1,23 in aer. eu nu mancasem nimic toata ziua iar tamponarea a avut loc pe la 10 noaptea.am fost dus la sange. a doua zi mi s/a retinut permisul. nu a depus nimeni plangere pt daune, nu exista victime pt ca nu am avut iteza si am avut centura.
nu mi/au venit inca rezultatele de la sange.
va rog sa imi spuneti ce sa fac, sunt disperat, mi/am batut singur cuie in talpa.
ce pedeapsa risc si cand voi mai putea avea carnet?mentionez ca in 15 ani de sofer nu am avut nici o abatere si nu am antecedente penale.

Cel mai recent răspuns: nicu44 , utilizator 18:50, 7 Noiembrie 2014
Daca toate merg rau, era sa scriu bine, va veti incadra aici
Art.87.
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.

Spuneti ca va simteati limpede, dar din felul cum ati procedat se vede ca v-ati supraapreciat. Legea va dadea o portita, daca ati fi cunoscut-o (portita sau legea, tot aia-i!). Intrucat a suferit doar fieratania, o trageati cu chiu cu vai in curtea unui vecin, mergeati acasa, trageati un pui de somn si a doua zi, pe lumina :giggle: . va prezentati la politie si declarati accidentul.
Asa, e nitel mai complicat... dosar penal.... procuror...
Daca doriti sa nu stati mult ca pieton angajati-va un avocat. Un ,,fost\" (fost procuror, fost judecator, fost militist), unul care stie cum merge treaba.
N-ar trebui sa va arda cu onorariul, repet, a suferit doar fieratania!
Inca ceva: desi nu-s foarte grave (prin prisma consecintelor, altfel sa conduci cu o asemenea alcoolemie e o crima!), nu tratati cu usurinta lucrurile, s-ar putea ca la final sa va incadrati aici :
Art. 114.
(1) Anularea permisului de conducere se dispune In urmatoarele cazuri:
.............................................................................................................................................
b ) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru infractiunile prevazute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) si (5), art. 89 alin. (1) si (2), art. 90 alin. (1) si la art. 92 alin. (3);
Ultima modificare: Vineri, 7 Noiembrie 2014
DlGoe, utilizator
In mare lucrurile stau asa: Se deschide dosar penal, urmează cercetarea si se da o solutie, care in 99,9% din cazuri este aceea de trimitere in judecata. Instanta care va judeca dosarul va dispune condamnarea in proportie de 99,9% ori 0,01% va dispune o alta solutie care nu va va afecta dreptul de a conduce autovehicule.
Toata procedura de mai sus poate dura si 1 an sau 2 ani, timp in care nu aveti dreptul de a conduce autovehicule.
va multumesc mult. mai am o intrebare.cineva mi-a spus ca dupa noul cod rutier se poate pastra permisul in ciuda condamnarii, daca solutia se da prin amanarea aplicarii pedepsei, sau ceva de genul asta. atunci as lua ceva cu suspendare si as putea pastra carnetul.
va multumesc mult. mai am o intrebare.cineva mi-a spus ca dupa noul cod rutier se poate pastra permisul in ciuda condamnarii, daca solutia se da prin amanarea aplicarii pedepsei, sau ceva de genul asta. atunci as lua ceva cu suspendare si as putea pastra carnetul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie dosar penal ionutdaniel90 ionutdaniel90 Buna seara Pe data de 16.09.2014 am fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acum astept rezultatul de la IML :( Ce ... (vezi toată discuția)
La o alcoolemie de 1.04 mg in aerul expirat,care sunt consecintele ? Costin_Adrian Costin_Adrian Ma numesc Adrian,sunt din ploiesti,in ziua de 23.07.2012 tatal meu a condus sub influenta bauturilor alcoolice si a fost oprit in trafic d un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Accident si cercetare penala marian83 marian83 Buna ziua!Pe data de 28.12.2007 am facut un accident de circulatie minor,cele doua persoane aflata in cealalta masina au avut 0 zile de ingrijiri medicale.Eu ... (vezi toată discuția)