avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sora la spital / Batuta azi de sotul ei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sora la spital / Batuta azi de sotul ei

Animalul a batut-o pentru ca a indraznit sa-l intrebe cu cine a vorbit pe telefonul mobil de-au primit o factura de 5000 lei.
In acest moment se afla la spitalul judetean .
Ce este de facut din punct de vedere legal ca acest fapt sa nu ramana nepedepsit?
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 19:25, 11 Iunie 2009
Plangere penala la politie pentru art.180 sau art.181.C.pen(functie de numarul zilelor de ingrijiri medicale acordate de medicul legist in urma examinarii)
Solicitati organului de politie competent emiterea unei adrese de examinare catre Serviciul de Medicina legala si platiti consultatia pentru a se elibera mai repede
Succes!
Sesizata politia si apelati la un avocat...este foarte important acest lucru.
Emirac40 a scris:

Animalul a batut-o pentru ca a indraznit sa-l intrebe cu cine a vorbit pe telefonul mobil de-au primit o factura de 5000 lei.
In acest moment se afla la spitalul judetean .
Ce este de facut din punct de vedere legal ca acest fapt sa nu ramana nepedepsit?


Trebuie sa faceti o plangere penala .cei de la politie va va indruma catre serviciul de Medicina Legala pentru examinare.
Apelati si la un avocat , pentru a va da si alte informatii.
Mult succes,
In termen de 60 de zile, dar nu mai mult trebuie sa formuleze plangere penala pentru loviri sau alte violente, vatamare corporala, etc, depinde de zilele de ingrijiri medicale unde se incadreaza fapta comisa..Va trebui sa-si scoata si un certificat medico-legal in cadrul probatoriului si depozitii de martori ce vor fi audiati in cadrul cercetarii penale.
Intarzierea peste termenul de 60 de zile duce la tardivitatea plangerii penale.:stunned:
[ link extern ]


Iata un model de plangere penala prelabila , pe care , insa , in functie de zilele de ingirijii medicale , atestate de certificatul medico -legal , il puteti depune fie la Parchet , fie la Politie .

In cazul in care numarul ingirjirilor medicale il va depasi pe cel de 60 , actiunea penala va fi pusa in miscare din oficiu , nefiind necesar acest act de sesizare primara.Succes.;)

Alte discuții în legătură

Agresare-pedepsire vinovati predutadriana predutadriana Buna ziua,sotul meu a fost agresat in timpul zilei de catre indivizi in fata blocului in care locuim.Nu a reusit sa recunoasca decat pe unul dintre ei iar ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime ITD ITD buna ziua, va rog sa ma lamuriti in cateva chestiuni: 1. exista o limita de timp (nr. de zile) dupa accident, pana la care se poate cere certificatul ... (vezi toată discuția)
Accident cu verdict vatamare corporala din culpa constantza55 constantza55 Joi, 02.09.2010 tatal meu a avut un accident de circulatie. Traversa strada printr-un loc nepermis si a fost accidentat de o masina. In urma acestui accident ... (vezi toată discuția)