avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... verificare documente vechi
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

verificare documente vechi

Doresc sa stiu cum pot verifica un act vechi. Am o suspiciune cu privire a unor documente pe care consider ca nu sunt facute si semnate la timpul lor, ci ar fi false, facute si semnate mult mai tarziu, pentru ca hartia (documentele) nu par vechi, ingalbenite.

Cum pot verifica? Exista un laborator care au aparatura speciala care poate sa-mi spuna exact luna si anul redactarii documentelor?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:31, 7 Noiembrie 2014
Doar un expert ar fi in masura sa va ajute.
Exista varianta de testare cu ajutorul izotopului de carbon C14.
Trebuie facuta si o expertiza a scrisului, cam asa ceva.
Cautati un expert grafolog, autorizat de catre Ministerul justitiei pentru efectuarea de expertize tehnice judicare (este lista afisata pe site-ul MJ si/ sau afisata la sediul Biroului local pentru expertize tehnice judiciare, de pe langa Tribunalul judetean) si faceti o expertiza extrajudiciara, pe care o platiti dvs.
Expertiza facuta de catre un expert grafolog, judiciar, daca veti ajunge in instanta si depuneti expertiza la dosar, va fi avuta in vedere de catre instanta de judecata. O expertiza efectuata de catre un expert extrajudiciar, de regula, nu este avuta in vedere de catre instantele de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza grafica /grafologica extrajudiciara ? oanaportar oanaportar Un coleg a spus ca nu-i apartine o semnatura care apare pe un act al unitatii. 1. - Pentru a dovedi acest lucru, acesta, ca si persoana fizica, poate ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica lucrare tamplarie pvc Annemari Annemari Deoarece am intampinat multe probleme cu o firma cu care am incheiat un contract de executie si montare tamplarie PVC ( si anume 6 usi interior) doresc sa se ... (vezi toată discuția)
Expert evaluare pagube Doru Roman Doru Roman Daca cineva ne-a produs pagube prin inundatie in apartament, cine poate face o expertiza a pagubelor inainte sa merg la tribunal sa incep procesul? Sa ... (vezi toată discuția)