avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Membri comisiei de inventariere la o institutie publica
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Membri comisiei de inventariere la o institutie publica

Va rog sa imi spuneti daca in comisia de inventariere la o institutie publica, poate fi numita o persoana care este angajata pe durata determinata la acea institutie publica? Exista vreo prevedere legala care sa interzica numirea intr-o astfel de comisie de inventariere a unei persoane angajate pe durata determinata?
De asemenea, va rog sa imi spuneti daca o persoana care efectueza controlul financiar preventiv la o institutie publica, poate fi numita membru in comisia de inventariere la respectiva institutie publica? Exista vreo prevedere legala care sa interzica, ca persoana care efectueaza controlul financiar preventiv, sa nu poata face parte din comisia de inventariere? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 09:56, 8 Noiembrie 2014
In ordinul 2861 din 9.10.2009 pentru aprobarea normelor privind organizarea si efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii nu exista astfel de prevederi.
Potrivit punctului 6 din normele privind organizarea si efectuarea inventarierii :
"(5) Din comisia de inventariere nu pot face parte gestionarii depozitelor supuse
inventarierii, contabilii care tin evidenta gestiunii respective si nici auditorii interni sau
statutari.
Prin proceduri interne, entitatile pot stabili ca la efectuarea operatiunilor de inventariere sa participe si contabilii care tin evidenta gestiunii respective, fara ca acestia sa faca parte din comisie"
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stampila de certific regularitatea, legalitate si oportunitatea operatiunilor croberta croberta Intr.o institutie publica persoana care aplica ştampila de certific regularitatea, legalitate si oportunitatea operatiunilor poate presedinte in comisia de ... (vezi toată discuția)
Procedura de inventariere ukzspan ukzspan Din comisia de inventariere la o institutie poate face parte persoana care are controlul financiar preventiv propriu, din cate stiu eu fisa mijlocului fix ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! avem o problemă de serviciu și avem mare nevoie ... oanaportar oanaportar Bună ziua ! Avem o problemă de serviciu și avem mare nevoie să ne ajutați: - ordonatorul principal de credite a trimis instituției noastre o adresă ... (vezi toată discuția)