Buna ziua . In data de 02.10.2014 am semnat un contract de inchiriere pe 1 an de zile a unui apartament cu chirie 320€ / luna , alaturi de garantie , 320€ cu conditia ca in fiecare zi de 5 a fiecarei luni sa achit chiria .
In data de 05.11.2014 am intampinat probleme financiare in urma carora am decis sa renunt la chirie . Proprietarul , nefiind de acord sa raman inca 1 luna pe banii din garantie , a spus ca in data de 8.11 sa parasesc imobilul fara sa mi se restituie vreun ban din garantie .
Eu i-am spus ca raman pana in data de 05.12 si nu imi mai da niciun ban din garantie . Lui nu i se pare corect . Prin urmare , maine , 08.11 vine sa ma scoata din apartament fara sa imi mai dea vreun ban . Ce ar trebui sa fac ?
Nu plecati pentru ca asa va spune proprietarul. Aveti un contract in care ar trebui sa fie precizate conditiile de reziliere sau prelungire ale acestuia.
De asemenea trebuie precizate odalitatile de restituire a garantiei.
Daca v-ati indeplinit obligatiile asumate nu are dreptul sa va retina garantia.
De asemenea ar fi util sa verificati ce scrie in contract referitor la accesul proprietarului in spatiul locativ. In caz ca va incalca drepturile sunati la politie.
Nu eliberati apartamnetul pana la decaderea termenului pentru care apreciati ca ati achitat c/v chirie+utilitati
Atentie ca intretinerea se calculeaza pentru 1-2 luni in urma
Explicati proprietarului , in termeni decenti ca a inceheiat un contract de locatiune cu drepturi si obligatii
Atentiuonati ca incalcarea clauzelor contractual asumate pot genera diferende pentru a caror solutionare aveti dreptul sa va adresati instantei de judecta ,solicitand obligarea proprietarului la plata prejudiciile cauzate+cheltuieli de judecata