avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme chirie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme chirie

Buna ziua . In data de 02.10.2014 am semnat un contract de inchiriere pe 1 an de zile a unui apartament cu chirie 320€ / luna , alaturi de garantie , 320€ cu conditia ca in fiecare zi de 5 a fiecarei luni sa achit chiria .
In data de 05.11.2014 am intampinat probleme financiare in urma carora am decis sa renunt la chirie . Proprietarul , nefiind de acord sa raman inca 1 luna pe banii din garantie , a spus ca in data de 8.11 sa parasesc imobilul fara sa mi se restituie vreun ban din garantie .
Eu i-am spus ca raman pana in data de 05.12 si nu imi mai da niciun ban din garantie . Lui nu i se pare corect . Prin urmare , maine , 08.11 vine sa ma scoata din apartament fara sa imi mai dea vreun ban . Ce ar trebui sa fac ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:08, 7 Noiembrie 2014
platiti toate utilitatile, care altfel vor fi retinute din garantie.
Nu plecati pentru ca asa va spune proprietarul. Aveti un contract in care ar trebui sa fie precizate conditiile de reziliere sau prelungire ale acestuia.

De asemenea trebuie precizate odalitatile de restituire a garantiei.
Daca v-ati indeplinit obligatiile asumate nu are dreptul sa va retina garantia.

De asemenea ar fi util sa verificati ce scrie in contract referitor la accesul proprietarului in spatiul locativ. In caz ca va incalca drepturile sunati la politie.
Ultima modificare: Vineri, 7 Noiembrie 2014
ContSters256771, utilizator
Nu eliberati apartamnetul pana la decaderea termenului pentru care apreciati ca ati achitat c/v chirie+utilitati
Atentie ca intretinerea se calculeaza pentru 1-2 luni in urma
Explicati proprietarului , in termeni decenti ca a inceheiat un contract de locatiune cu drepturi si obligatii
Atentiuonati ca incalcarea clauzelor contractual asumate pot genera diferende pentru a caror solutionare aveti dreptul sa va adresati instantei de judecta ,solicitand obligarea proprietarului la plata prejudiciile cauzate+cheltuieli de judecata
Asa arata contractul

[ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 7 Noiembrie 2014
MedesanAlex, utilizator
Linkul nu este vizibil
Incercati sa postati continutul

Alte discuții în legătură

Sechestru pe lucrurile personale in apartamentul la care am stat in chirie manolca manolca Am luat in chirie un apartament la care am platit la inceput doar chiria, fara garantie. Am convenit cu proprietarul sa achit luna urmatoare garantia. S-a ... (vezi toată discuția)
Proprietarul refuza restituirea garantei platita de chirias just.rain just.rain Buna seara, Pana acum 2 luni am locuit intr-un apartament, iar cand m-am mutat proprietarul a refuzat sa-mi inapoieze garantia, pe motiv ca ultima intretinere ... (vezi toată discuția)
Chirii si plati impuse la utilitati Carolina_w Carolina_w Se prezinta urmatorul caz. O persoana ia un apartament in chirie pentru scurt timp (1 luna). Din prima zi, la propunerea proprietarului, cei 2 cad de acord sa ... (vezi toată discuția)