avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sechestru pe lucrurile personale in apartamentul la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sechestru pe lucrurile personale in apartamentul la care am stat in chirie

Am luat in chirie un apartament la care am platit la inceput doar chiria, fara garantie. Am convenit cu proprietarul sa achit luna urmatoare garantia.
S-a terminat prima luna de chirie si nu am avut bani pentru a doua chirie si nici pentru garantie. M-am inteles cu proprietarul sa ma astepte inca 2 saptamani. dupa 10 zile, proprietarul a schimbat butucul fara a ma anunta si mi-a zis ca nu ma mai lasa sa intru pana nu ii dau banii si ca nici nu voi mai locui acolo deoarece ar fi avut reclamatii de la vecini ca am facut galagie acolo ca ar fi stat 7 baieti si 5 fete in casa si alte aberatii. Am discutat cu el insa nimic, ramane ferm pe pozitie.
In contract scrie ca daca nu platesc in 10 zile de la termenul stabilit se reziliaza contractul fara nici-o formalitate si trebuie sa parasesc locuinta in 30 de zile, caz in care pierd garantia. Conteaza ca nu am platit-o?
Precizez si faptul ca proprietarul nu a depus la finante contractul de chirie.
Ce trebuie sa fac in acest caz?
Este acesta sechestru pe bunuri?
Cel mai recent răspuns: manolca , utilizator 11:29, 8 Decembrie 2010
Initial incercati sa va intelegeti amiabil cu proprietarul pentru ca in parte are dreptate referitor la neplata obligatiei asumate de dvs
Schimbarea butucului este abuz prin care incearca sa va forteze a face plata garantiei
In raport de anumite aspecte,poate fi luata in discutie savarsirea infractiunii de tulburarea folosintei locuintei,prev de art 320 Cod penal
e complicat ca acest contract nu e inregistrat la administratia financiara. puteti sa-i faceti plangere penala pt furt.
Foarte buna idea cu furtul.
Totusi, faptul, ca acest contract nu este inregistrat la administratia financiara, imi sporeste sau imi diminueaza mie sansele de castig in cazul plangerii?
Trebuie sa ma duc mai intai la Politie sau direct la Judecatorie?
Cum trebuie procedat ca sa imi pot lua cat mai repede bunurile din acel apartament?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias fara contract paunicasilviu paunicasilviu Buna ziua Am si eu o problema legata de inchirierea unui apartament. Am inchiriat un apartament cu 2 camere unor persoane cu un contract facut intre noi ... (vezi toată discuția)
Chiriasi dati afara si cu lucrurile retinute arysiso arysiso Buna ziua, Problema mea este urmatoarea .. Am inchiriat anul trecut in iulie printr-o agentie un apartament cu contract facut de ei si semnat de catre noi si ... (vezi toată discuția)
Raspund penal? eu_bazatu eu_bazatu ce se poate intampla,in cazul in care,eu,fiul proprietarei apartamentului,am schibat butucul d ela usa,si nu il mai lasa pe fratele meu sa intre in casa,am ... (vezi toată discuția)