Avand un contract de leasing, am primit acuma prin email, de la firma de leasing o factura emisa in luna februarie.
Am sunat la firma de leasing sa intreb de ce am primit-o cu intarziere si mi-au spus ca dansii au trimis-o si prin posta in luna februarie dar eu nu am primit nimic. Mentionez ca era o factura pentru RCA deci nu aveam cum sa ma astept ca ar trebui sa soseasca si sa verific de ce n-a sosit. De atunci din luna februarie am mai primit trei facturi pentru rate aferente lunilor martie , aprilie, mai, facturi emise lunar la aceeasi data dar factura aceea ptr RCA nu a mai venit.
Acum intrebarea: -exista riscul vreunei amenzi pentru ca o sa inregistram in contabilitate factura abia in luna mai desi aceasta a fost emisa in luna februarie? Daca da, cine plateste aceasta amenda, fiindca noi nu am primit factura la timp. Asa cum spuneam si mai sus aceasta plata nefiind inclusa in scadentar nu aveam de unde sa stiu cand o sa fie emisa.
- aceeasi intrebare si in cazul in care vor exista penalitati? Cum putem dovedi ca nu am primit factura la timp? Celelalte facturi le primim prin posta fara confirmare de primire sau altceva.
daca o inregistrati in mai si factura e emisa in februarie,la controlul garzii financiare platiti amenda(cronologia operatiunilor contabile).la controlul lor,nepuntandu-se lega de altceva mi0-a facut PV pt.o sit.asemanatoare, i-am dat in judecata si am pierdut.Nu conteaza ca esti corect si ai argumente"legea e lege"-zic domniile lor.Cum nici firma lor nu poate demonstra ca a expediat factura in februarie si nici dvs , le puteti notifica sa o storneze si sa o emita pe mai.
se mai intampla sa intarzie factura de rata , daca se trimite prin posta.Luati legatura cu cei de la leasing si spuneti-le ca nu v-a ajuns cand trebuie factura si ca trebuie sa va puna o stampila cu data in care dmv ati primit-o.
Si pe viitor trebuie ca Dmv sa aveti grija, pt ca ratele de luna vin in fiecare luna.Daca intarzie luati legatura cu cei de acolo sa va trimita un duplicat pana soseste originalul.