avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... 100 lei
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

100 lei

Cei 100 lei de care se aude ca se vor da cadrelor didactice si personalului din sanatate se vor da si functionarilor publici?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 10 Noiembrie 2014
Este vorba de Ordonanta de urgenta nr. 70/2014 privind salarizarea personalului din cadrul sistemului public sanitar si sistemului public de asistenta sociala in anul 2015, care a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 811 din 6 noiembrie 2014.

Functionarii publici nu sunt prevazuti in acest act normativ.
Si profesorii de ce sunt mentionati? Mai ca am inteles ca urmeaza sa le dea si 150 euro pentru carti. Nu inteleg, la nivel de ministere chiar nu vede nimeni salariul amarat al functionarilor publici? Cel putin daca ne-ar da sporul de confidentialitate sau de dispozitiv, este o descriminare salariala dupa parerea mea.
De ce nu puneti aceste intrebari la Guvern, retoric vorbind?
Conform Ordonantei 70/2014 - " Incepand cu 1 ianuarie 2015, pentru personalul din cadrul sistemului public sanitar, inclusiv unitati medico-sociale, si al sistemului public de asistenta sociala, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza, astfel cum a fost acordat pentru luna decembrie 2014, se majoreaza cu 100 lei"

Si eu daca sunt functionar public si lucrez in sistemul public de asistenta sociala, nu benefiez de cei 100 de lei???!!! Unde scrie asta?
Retoric sau nu consider ca este discriminare ca unei categorii de functionari sa le dai iar alteia nu. Daca unora li se pare firesc inseamna ca este ok, probabil sunt eu de pe alta planeta cu alte principii, cu toate ca romanii vizibil o duc din ce in ce mai rau. Este chiar insesizabil? Unde mai pui ca vine sezonul rece iar costurile la intretinere vor creste considerabil pentru toti nu numai pentru unii. Am colegi care au salariul 800 lei. Asta doar ca o simpla observatie, Restul e doar de dragul artei, mai precis a comentariului nu ca ar incalzi pe cineva cu ceva daca sunt eu sau nu de acord, era doar o simpla constatare. Am auzit ca se vor da ceva gradatii functionarilor cu vechime mai mica, stie cineva ceva?
Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Marire salar cadre medicale ,conforn noii ordonante ciobanuclaudia ciobanuclaudia Lucrez ca asistent medical la un centru de noapte în subordinea Serviciului public local de asistenta sociala ,beneficiez de 25 % mărire de salar ? (vezi toată discuția)
Privind majorarile salariale cu 25% din 1 octombrie 2015 rusmaria rusmaria Lucrez la un camin pentru persoane varstnice ca asistent medical si as dori sa stiu daca pot beneficia de aceasta marire salariala? Caminul apartine de ... (vezi toată discuția)
Salarizare daryaa daryaa buna ziua! am inteles ca exista niste acte normative care le acorda personalului din cadrul sistemului public sanitar si sistemului public de asistenta sociala ... (vezi toată discuția)