avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act oficial prin care pot interzice unei persoane sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act oficial prin care pot interzice unei persoane sa foloseasca documente care imi apartin in scopuri proprii

Va adresez rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema. O ruda de-a mea utilizează copii ale unor documente care îmi aparţin pentru diverse demersuri iniţiate de ea şi despre care nu ma informeaza. De pildă, a ridicat un titlu de proprietate in original apartinand tatalui meu (pentru un teren) şi care, legal, nu putea fi ridicat decât de mine, eu fiind unica mostenitoare a tatalui meu. A folosit diverse tertipuri şi şmecherii şi a ridicat ea acel document. A făcut acest lucru pentru a-şi putea face copii legalizate de pe acest act pentru ca apoi să le utilizeze în scopuri proprii. Un alt exemplu, s-a dus la Oficiul de Cadastru şi la prefectura depunând diverse cereri în numele meu (deci, ca şi cum eu aş fi depus solicitările respective), pentru a obţine avantaje proprii.
I-am spus în mai multe rânduri să se potolească şi să termine cu tentativele de escrocherie, dar este ca şi cum aş vorbi cu pereţii.
În această situaţie, vă rog să-mi spuneţi dacă pot face un document legal, eventual prin avocat sau prin tribunal, prin care să-i fie pus în vedere să se potolească. Este incredibil câte escrocherii a făcut până acum şi, în loc să fie în puşcărie, se ocupă în continuare, "bine-mersi" de şmecherii.
Vă mulţumesc
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 22:35, 17 Noiembrie 2014
Mergeti si dati anunt in ziar pentru pierdere titlu original, declarati-l nul si depuneti cerere pentru eliberarea unui titlu nou de care sa va puteti folosi. Puteti face plangere la politie impotriva functionarului care a eliberat un document oficial unei alte persoane, fara drept. Nu avea voie sa faca acest lucru fara procura speciala din partea d-voastra. Deasemenea puteti depune la toate institutiile unde s-ar putea folosi de acel inscris (prefectura, primarie, OCPI) cate o adresa de informare asupra situatiei pentru a fi luata in considerare in cazul unor viitoare demersuri. Din pacate legea nu va protejeaza pentru ca persoana nu comite nicio infractiune, in schimb functionarii publici lasa de dorit de multe ori.
~ Conținut șters la cerere ~
@adema 1980,
Spuneţi că persoana respectivă nu comite nicio infracţiune. Eu cred că da. A dat în judecată Prefectura şi Comisia de Fond Funciar şi le-a solicitat daune materiale, intentând procesul în numele meu, pentru că altfel nu putea, eu fiind deţinătoarea terenului respectiv (adică eu am dat cele două instituţii în judecată, evident fără să am habar de acest lucru). Am aflat despre acest proces pentru că o cunoştinţă a văzut pe site-ul judecătoriei locale numele meu şi m-a întrebat dacă eu sunt. Am plătit avocat ca să aflu dacă eu sunt reclamanta sau este o coincidenţă de nume (pe portalul Judecatoriei apare doar numele, nicio altă coordonată, deci putea fi şi o coincidenţă de nume). Ei bine, nu era nicio coincidenţă, ci chiar eu eram reclamanta. Dăduse, însă, ca adresă de corespondenţă adresa sa. Nu înţeleg cum se pot întâmpla asemenea lucruri. Pare incredibil, dar credeţi-mă că sunt unele fapte ale acestei rude care depăşesc cu mult ceea ce am relatat mai sus.

Titlul de proprietate respectiv l-a obţinut folosindu-se de o procură din partea tatălui meu, procură pe care ruda respectivă trebuia să-l reprezinte în urmă cu ceva ani, într-un proces (proces derulat în localitatea unde are domiciliul ruda , tatăl meu locuind în Bucureşti şi fiind grav bolnav). La momentul când a ridicat acel titlu de proprietate, tatăl meu era decedat de un an de zile. Aşadar, pe de-o parte, a folosit o procură dată de o persoană care la acel moment era decedată şi, pe de altă parte, acea procură era dată în cu totul alt scop. Funcţionarii de la primărie nu aveau, însă, de unde să ştie că cel care i-a dat procura era decedat, deci nu le pot imputa lor nimic, nici moral şi nici legal. De asemenea, titlul de proprietate respectiv mi l-a trimis prin curier, deci nu mi l-a furat, însă l-a folosit ca să-şi facă copii legalizate pentru escrocherii viitoare (ceea ce a şi făcut ulterior).
Voi trimite, aşa cum m-aţi sfătuit, câte o adresă de informare la autorităţile locale. O voi trimite prin postă, cu confirmare de primire, deoarece nu locuiesc în alt oraş.
Dar pot face o adresă prin avocat să-i pun în vedere să se potolească? Să o anunţ oficial că este ilegal ceea ce face
Mulţumesc mult
Nu stiu cum a actionat in instanta in numele dvs fara sa fi avut imputernicire din partea dvs.
@gi-jane2,
Iată că a putut. După ce am aflat şi m-am lămurit că despre mine este vorba, am trimis prin posta, cu confirmare de primire, la Judecatoria respectivă, o scrisoare/precizare în care am solicitat să se ia act de faptul că nu am nicio legatură cu punerea pe rol a acelui dosar, ca niciun document depus la dosar nu a fost depus cu aprobarea mea şi nici cu ştiinţa mea. Am văzut apoi, pe portalul judecatoriei, ca această scrisoare a mea a fost depusă la dosar (pe site apare "Acte in dovedirea cererii"). Termenul este peste cateva zile, evident ca nu ma duc, nu am atâţia bani de aruncat pe transport si avocat şi, în plus, am pneumonie.
Pe de altă parte, oricât ar părea de incredibil, acest aspect cu procesul nu este nimic pe lângă ce escrocherii a mai făcut.

Alte discuții în legătură

A semnat in locul fiului ContSters366002 ContSters366002 Pirita a semnat un inscris in locul fiului care este si el pirit si a depus actele la judecatorie . Este legal ? Ce se poate face ? (vezi toată discuția)
Teren cu unul sau doi proprietari? elenagabi elenagabi Vă rog mult să mă ajutaţi într-o problemă destul de delicată pe care încerc să o prezint cât pot de scurt. tatăl meu a moştenit de la părinţii ... (vezi toată discuția)
Titlul de propietar MitreaINastase MitreaINastase in situatia in care pe titlu de propietar prenumele a fost trecut gresit de de catre autoritatile care l-au eliberat ce se poate face pentru a se elibera un ... (vezi toată discuția)