avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general compensare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

compensare

care este nota contabila pentru inregistrarea compensarii cu o firma care este si client si furnizor in acelasi timp? Este necesar vreun formular de compensare special?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIRELA BEJAN , Consultant fiscal 10:17, 5 August 2005
Da, e necesar ca pentru stiungerea datoriei, respectiv creantei sa existe un ordin de compensare care e un document cu regim special, se comercializeaza de unitatile abilitate la cotor cu 10 file.Se emite in doua exemplare, se semneaza si stampileaza de ambele parti, exemplarul albastru merge la primitor, iar cel rosu ramane la initiatorul compensarii.
Inregistrarea contabila este 401=411 cu valoarea inscrisa in ordinul de compensare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare monica1968 monica1968 Buna ziua,a-s fi interesata cum se face o compensare intre 2 soc comerciale si cum se inregistreaza in contabilitate? (vezi toată discuția)
Ordin de compensare mihaela1982 mihaela1982 Am o factura de 100.000 euro. Pot initia ordin de compensare pentru aceasta factura? Se poate face ordin de compensare in euro? Care este suma maxima care se ... (vezi toată discuția)
Ordine de compensare sorina_han sorina_han Va rog ma ajuta cineva cu art. din codul fiscal referitor la regimul ordinelor de compensare? Multumesc:love2: (vezi toată discuția)