Am o factura de 100.000 euro. Pot initia ordin de compensare pentru aceasta factura? Se poate face ordin de compensare in euro?
Care este suma maxima care se poate trece pe un ordin de compensare?
ceva nu e in regula aici : pe terit Romaniei facturile se emit in lei , nu euro si se deconteaza ca atare
Inseamna ca si dvs aveti o alta factura fie in calitate de furnizor fie de client , de aceeasi valoare sau nu , tot in euro ?
Compensarile se fac cf normelor prevazute de hg 685 si procedura OUG77/1999
Referitor la compensari, spuneti-mi va rog, se precizeaza undeva faptul ca initiatorul compensarii pastreaza formularul rosu al Ordinului de compensare iar destinatarul pe cel albastru?
nu cred ca scrie asa ceva explicit in norme, dar daca consideram ca exemplarul albastru este original iar rosu este copie, pe cale de consecinta acestea vor urma regimul cunoscut : originalul la destinatar, copia la emitent- la fel ca la facturi, chitante etc
Ok, multumesc.
De mai multi ani lucrez la modul acesta cu firme din toata tara (exemplarul albastru la initiator iar cel rosu la destinatar, adica exact invers decat la facturi - am consultat la acea vreme un expert contabil), acum insa am un client care nu vrea sa-mi trimita exemplarul albastru semnat inapoi daca nu-i spun unde scrie acest lucru.
Daca intr-adevar, nu se specifica acest lucru, atunci aveti dreptate, urmam regimul facturilor.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.