avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Compensarea datoriilor restante prin Ordine de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Compensarea datoriilor restante prin Ordine de Compensare

Pentru stingerea datoriilor intre persoane juridice folosind Ordine de Compensare ,asi intrbeba doua probleme:1) Care este suma maxima ce se poate compensa? 2)Exemplarele albastru si rosu se completeaza si de initiator si de catre destinatar .In acest caz care dintre exemplare merg la initiator si care la destinatar?Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 18:32, 16 Decembrie 2014
Potrivit art.3 din HG nr.685/1999 suma maxima ce se poate compensa intre persoane juridice,prin ordine de compensare,este de 10000 lei. Exemplarul albastru ramane la initiator iar cel rosu il ia destinatarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal compensare anita10 anita10 Buna ziua, am o nelamurire cu privire la modalitatea de compensare a datoriilor intre doua societati. Eu asa stiam ca facturile mai mici de 10000 lei se pot ... (vezi toată discuția)
Ordin de compensare monicagheorghe monicagheorghe Buna ziua, Va solicit un raspuns la urmatoarea nelamurire: sunt agentul economic initiator al unui ordin de compensare cu o societate. Nu stiu care ... (vezi toată discuția)
Ordin de compensare mihaela1982 mihaela1982 Am o factura de 100.000 euro. Pot initia ordin de compensare pentru aceasta factura? Se poate face ordin de compensare in euro? Care este suma maxima care se ... (vezi toată discuția)