avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Proces verbal compensare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Proces verbal compensare

Buna ziua, am o nelamurire cu privire la modalitatea de compensare a datoriilor intre doua societati. Eu asa stiam ca facturile mai mici de 10000 lei se pot compensa intocmind procese verbale tipizate intocmite in doua exemplare de catre ambele parti, pe verso se trec facturile care ,,se platesc,, de catre fiecare dintre parti(eu trec facturile primite de la furnizor iar cealalta societate trece facturile emise de noi catre ei), .Exemplarul albastru ramane la agentul initiator iar exemplarul rosu merge la agentul destinatar, astfel voi avea albastru unde sunt eu initiator si rosu unde sunt destinatar in baza carora voi face nota contabila. Pentru facturile cu o valoare mai mare de 10000 de LEI (nu EUR) se apeleaza la IMI . Este corect asa sau s-a modificat si care este baza legala? Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: anita10 , utilizator 14:45, 23 Septembrie 2013
Este corect ce ati scris. Baza legala este cea prevazuta de HG 685/1999.
multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensarea datoriilor restante prin ordine de compensare tetcu tetcu Pentru stingerea datoriilor intre persoane juridice folosind Ordine de Compensare ,asi intrbeba doua probleme:1) Care este suma maxima ce se poate compensa? ... (vezi toată discuția)
Ordin de compensare monicagheorghe monicagheorghe Buna ziua, Va solicit un raspuns la urmatoarea nelamurire: sunt agentul economic initiator al unui ordin de compensare cu o societate. Nu stiu care ... (vezi toată discuția)
Ordin de compensare mihaela1982 mihaela1982 Am o factura de 100.000 euro. Pot initia ordin de compensare pentru aceasta factura? Se poate face ordin de compensare in euro? Care este suma maxima care se ... (vezi toată discuția)