avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Interpretare sentinta penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Interpretare sentinta penala

Solutia pe scurt: În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod de procedură penală admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria .... împotriva sentinţei penale nr. 289 din 28.04.2014 a Judecătoriei .... Desfiin?ează în parte sentinţa apelată şi în rejudecare dispune: În baza art. 86 alin. 1 OUG 195/2002 cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod de procedură penală, art.74 lit. c Codul penal din 1969, art. 76 lit. e teza I Codul penal din 1969 şi art. 5 alin. 1 Cod Penal condamnă inculpatul ........, la o pedeapsă de 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”. În baza art. 71 Codul penal din 1969 aplică inculpatului apelant pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II a, lit. b Codul penal din 1969. În baza art. 71 alin. 5 Codul penal din 1969 suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării condi?ionate a executării pedepsei închisorii. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate care nu sunt în contradicţie cu prezenta decizie. În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului, din care suma de 200 lei reprezentând onorariul avocatului desemnat din oficiu se înaintează din fondul Ministerului Justiţiei în fondul Baroului Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, imi poate explica cineva mai pe clar?
Ce nu intelegeti?

Este tot cu suspendare. Atentie pe viitor, sa nu faceti alta fapta. Poate constientizati gravitatea faptelor si pericolul la care va supuneti pe dvs, sau pe participantii dla trafic.
Ultima modificare: Vineri, 7 Noiembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
Era cu suspendare... dar acum, se va face puscarie?
Aha.. si cat timp trebuie sa nu am nici o problema- 6 luni?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Noiembrie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
2 ani si 6 luni aveti termenul de incercare. in acest tip sa nu mai savarsiti alte infractiuni altfel cele 6 luni primite cu suspendare se vor tansforma in 6 luni executare plus condamnarea pentru noua fapta
dar nu scrie nimik de 2 ani..
eu mai am un dosar p rol, daca il prelungesc 6 luni, mai pot primi o suspendare? pt k nu mai zice nimik de 2 ani termen de incercare..

Alte discuții în legătură

Ce ma sfătuiți să fac in urma comunicări? Marius padurar Marius padurar Sa fac apel si sa cer amanarea aplicari pedepsei , pentru a nu-mi pierde locul de munca si sa nu-mi fie pătat cazierul. Asta este comunicarea ,,edeapsa de 6 ... (vezi toată discuția)
Permis auto - condamnare, examen claudiuywz claudiuywz Ora estimata: 08:30 Complet: C8 C.P./FOND Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de către reprezentantul Ministerului Public cu ... (vezi toată discuția)
Conducerea unui autovehicol neinmatriculat adryanb27 adryanb27 `Condamnare fără acord de recunoaştere` `În baza art.85 alin.1 din OUG nr.195/2002, cu aplicarea art. 5 Cod penal şi art. 375 Cod procedură penală, ... (vezi toată discuția)