Din 2012 am hotarâre judecatoreasca definitiva pentru recuperarea unei sume de 11000 lei împrumutati unui cetatean care refuza sa îi restituie.Tot de atunci am si dosar la executor care a cam tergiversat dosarul pâna în prezent.Acum am fost chemat sa îmi înmâneze suma de 1500 lei si m-a anuntat ca debitorul a dat o declaratie la executor ca îmi va da banii lunar câte 100 lei.În aceste conditii voi astepta probabil 10 ani sa primesc banii.
ÎNTREBARE
Este corect si legal ca executorul sa hotarasca împreuna cu debitorul în cît timp sa îmi plateasca debitul fara ca eu sa fiu consultat sau sa îmi dau acordul ?
Va multumesc,astept un raspuns cât mai autorizat.
Numai cu acceptul dvs. ,al creditorului,se poate stabili plata in rate. Daca nu sunteti de acord , incasati suma trimisa si mergeti mai departe cu executarea silita pe bunuri, pe conturi, pe salarii etc .
Nu exista asa ceva, nu debitorul hotaraste cum sa achite debitul. Dvs ca si creditor sunteti in masura sa pretindeti restituirea integrala a debitului.
Acum depinde si ce anume bunuri sau venituri are debitorul dvs.
Multumesc pentru raspuns.Va anunt ca acest executor cu ceva vreme înainte a fost surprins de un prieten al meu când dadea sfaturi „debitorului” cum sa procedeze cu restituirea pe care o are.A refuzat sa faca executare la autoturismele pe care le detine debitorul, o Dacia si un VW,pe motiv ca prima este prea veche si a doua este înmatriculata în Bulgaria.A dat sfaturi debitorului cum sa procedeze pentru cazul când eu voi încerca sa solicit sa efectuieze Succesiunea la bunurile fixe(casa,terenuri) care sunt pe numele parintilor decedati.