avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident auto

Buna . De curand am fost si eu implicat intr-un accident auto, eu circulam pe un drum principal si a iesit unul cu masina in fata mea ,dupa impact am fost ranit atat eu cat si inca 2 persoane care au fost cu mine in masina , (eu am stat in spital 3 zile) dupa care am plecat acasa ca nu se ocupa nimeni de mine deci nu ma puteam ridica din pat singur si nici sa ma intorc de pe o parte pe alta din cauza durerilor , o alta persoana avea mana rupta si splina vind necesar sa fie operat si la mana si la splina si ce-a de a 3-a persoana nu a fost internata dar avea rani la mana .picior si fata . :((
In urma informatilor primite vinovatu nu avea asigurare . cat pot sai cer despagubiri ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: costel11 , utilizator 20:22, 19 Noiembrie 2014
In cazul in care nu este un RCA valabil incheiat la data producerii accidentului, exista FPVS care preia plata daunelor. Solicitati acoperirea prejudiciului cauzat (daune morale si materiale) in functie de cate zile se vor stabili pentru ingrijiri in certificatul medico-legal si in functie de cheltuielile efectuate ca urmare a acestui nefericit eveniment.

Riscul asigurat este preluat de catre asiguratorul masinii vinovate de producerea accidentului. Nu va despagubeste asiguratorul masinii dvs, daca nu dvs ati fost cel vinovat de producerea accidentului.
Puteti cere pina la ...5 000 000 euro, conform legislatiei in domeniu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Noiembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
eu aveam masina inscrisa in franta , cu toate actele in regula si asigurare valabila.

Asigurarea mea de franta ne despagubeste in caz de raniti ?
si care ar fi suma pe care as putea sa o cer cu aproximatie ?
Daca aveti o asigurare complexa (RCA+CV+CASCO+accidente persoane) asa cum se obisnuieste in Franta, cititi conditiile atasate politei, in care veti gasi raspunsul la capitolul riscuri asigurate si sumele aferente. Daca aveti numai Carte Verde, apelati la FPVS.Oricum, in ambelecazuri, existand un proces penal pentru vatamare din culpa, nu ezitati/uitati sa va constituiti parte civila pentru daune-vatamari impotriva vinovatului..
daca aveti cartea verde folositi-o, este calea cea mai sigura si mai usor de urmat.
am asigurare normala de Franta

Alte discuții în legătură

Asigurare masini introduse in tara inaninte de aderarea la u.e. visirin visirin Am o intrebare legata de actele ce se solicitau la intriducerea in tara a masinilor din strainatate , inainte de aderarea la U.E . Era obligatorie polita de ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Rca expirat Ghiulya Ghiulya Buna ziua Am avut un accident cu masina saptamana trecuta, m-am tamponat cu o alta,fara sa rezulte victime ci doar ne-am avariat masinile amandoi. Am fost de ... (vezi toată discuția)