avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare pedeapsa aplicata- termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare pedeapsa aplicata- termen

Buna seara. Am o intrebare poate ma ajuta cineva. sotul meu acum 4ani si ceva dupa ce a facut o prostioara sia patat cazierul. Pina acum pe unde a lucrat fara sa i se ceara cazierul insa acum i se cere. Reabilitarea se face parca dupa 5 ani, insa el face deabea in februarie5ani. Stie cineva daca se face mai devreme si cit costa?El a condus fara permis si sub influenta alcoolului si pe deasupra a fugit de politie. Deci ce spuneti sa reabilitat? a primit 2 ani cu suspendare. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 9 Noiembrie 2014
evel, utilizator
Cel mai recent răspuns: evel , utilizator 22:28, 12 Noiembrie 2014
Depinde de "prostioara" si de condamnarea primită.

Art. 165

Reabilitarea de drept

Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.
Depinde cat este termenul de incercare.
Sa citeasca hotararea de condamnare.
Suspendarea condiţionată a executării pedepsei sau suspendarea executării pedepsei sub supraveghere? Daca a fost suspendata executarea pedepsei sub supraveghere, cat a avut termenul de incercare?

Si daca nu mai gaseste hotariarea?
Lui i se pare ca dupa 5ani e reabilitat. Zice ca erau aia 2 ani cu suspendare si cu 3 ani dupa se fac 5, dupa 5 ani ar trebui?
Nu sub supraveghere.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Duminică, 9 Noiembrie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca nu a fost sub supraveghere, termenul de incercare este de 4 ani, apoi intervine reabilitarea de drept.

Alte discuții în legătură

Reabilitarea după condamnarea cu supraveghere Valentin1605 Valentin1605 Buna ziua, In data de 28.10.2014 am fost condamnat la o pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare si 2 ani perioada de proba; întrebarea este când ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept pedeapsa aplicata- dupa 2 ani si 7 luni sau 3 ani? AndreeaB87 AndreeaB87 Buna ziua! Am fost condamnata la 7 luni de inchisoare cu suspendare pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Sentinta a fost definitiva la ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept. perfectlemon90 perfectlemon90 Buna ziua. Am fost condamnat in anul 2011 pentru furt calificat pe o perioada de 1 an si 6 luni cu suspendare si o perioada de proba de 3 ani. Am achitat toate ... (vezi toată discuția)