avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare pedeapsa aplicata- termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare pedeapsa aplicata- termen

Buna seara. Am o intrebare poate ma ajuta cineva. sotul meu acum 4ani si ceva dupa ce a facut o prostioara sia patat cazierul. Pina acum pe unde a lucrat fara sa i se ceara cazierul insa acum i se cere. Reabilitarea se face parca dupa 5 ani, insa el face deabea in februarie5ani. Stie cineva daca se face mai devreme si cit costa?El a condus fara permis si sub influenta alcoolului si pe deasupra a fugit de politie. Deci ce spuneti sa reabilitat? a primit 2 ani cu suspendare. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 9 Noiembrie 2014
evel, utilizator
Cel mai recent răspuns: evel , utilizator 22:28, 12 Noiembrie 2014
si se mai adauga cit timp?
Nu sunteti atenta, scrie in mesajul de mai sus, e reabilitat de drept cand se implinesc 4 ani de la condamnarea definitiva.
Multumesc mult pt ajutor. Acum poate sa se duca sa isi scoata cazierul sau trebuie sa faca altceva?
Daca sotul dvs.a fost condamnat la o pedeapsa de 2 ani inchisoare a carei executare a fost suspendata conditionat pe perioada termenului de incercare, atunci termenul de incercare este de 4 ani si se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Nu stim cand a ramas hotararea definitiva pentru ca nu ne-ati furnizat o astfel de data, insa daca sotul dvs.a indeplinit in aceasta perioada conditiile prevazute de lege, dupa expirarea termenului de incercare a intervenit reabilitarea de drept.
Sa mearga la Serviciul Cazier Judiciar si sa solicite un certificat de cazier ,acesta fiind primul pas pentru a va verifica daca pedepsa mai figureaza sau nu in cazier, apoi reveniti si ne spuneti.
Multumesc din suflet. O sa va anunt ce a facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea după condamnarea cu supraveghere Valentin1605 Valentin1605 Buna ziua, In data de 28.10.2014 am fost condamnat la o pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare si 2 ani perioada de proba; întrebarea este când ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept pedeapsa aplicata- dupa 2 ani si 7 luni sau 3 ani? AndreeaB87 AndreeaB87 Buna ziua! Am fost condamnata la 7 luni de inchisoare cu suspendare pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Sentinta a fost definitiva la ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept. perfectlemon90 perfectlemon90 Buna ziua. Am fost condamnat in anul 2011 pentru furt calificat pe o perioada de 1 an si 6 luni cu suspendare si o perioada de proba de 3 ani. Am achitat toate ... (vezi toată discuția)