avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva la transport intracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva la transport intracomunitar

Buna ziua,
va rog daca ma ajutati cu urmatoarea speta:
- un transportator roman, neinregistrat in scopuri de tva, incheie un contract de transport cu un client din Romania, caruia urmeaza sa ii transporte regulat marfa pe ruta Romania-Ungaria. In acest caz beneficiarul si prestatorul fiind stabiliti in Romania se impune ca prestatorul sa se inregistreze in scopuri de TVA???

multumesc.
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 14:36, 10 Noiembrie 2014
daca o sa depasesca acea cota (nu stiu cat este) , va fi obligat sa isi modifice statutul si sa treaca la TVA-isti .
Prin cota te referi la plafonul peste care devii platitor de TVA (65000 e*curs la 31.12)? Pe mine ma intereseaza daca trebuie sa devin platitor avand in vedere natura serviciilor efectuate nu depasirea plafonului.
Nu va veti schimba statutul de neplatitor de TVA, ca urmare a acestui contract, daca nu ati depasit plafonul. Totusi, beneficiarul ar putea fi interesat daca puteti factura cu TVA pentru a putea deduce TVA, iar dvs. nu-i veti putea elibera factura cu TVA in acest moment.

Serviciile in sine nu determina statutul dvs. de platitor de TVA ci valoarea vanzarilor, respectiv plafonul minim de la care deveniti platitor de TVA.
Eu am nelamurire fiind vorba de transport efectuat pe teritoriul UE.
Factura de prestari servicii de transport este emisa de firma din Romania, catre beneficiarul din Romania. Serviciul este livrat in Romania nu intra-comunitar. Nu are importanta unde se face transportul sau ce e incarcat in camion.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare catre sua-cu tva sau fara? oanalumi oanalumi Am efectuat un transport de marfa pe ruta Ungaria - Romania, firma noastra fiind din Romania si platitoare de TVA. Clientul care ne-a emis aceasta comanda este ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare tva iflorin11 iflorin11 Avem o firma neplatitoare de TVA, in Romania. Am achizitionat acum cateva luni servicii IT de la o firma din Grecia care mi-a facturat fara TVA. Firma din ... (vezi toată discuția)
Servicii intracomunitare dewa dewa Buna ziua Am si eu urmatoarea problema: o societate din romania presteaza servicii pentru o firma din ungaria. Intrebarea ar fi ce presupune acest lucru? ... (vezi toată discuția)