avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Casier cercetat penal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Casier cercetat penal

Buna.
Se poate sa mentine in functie un casier care este cercetat intr-un dosar penal pentru delapidare, delapidarea fiind pt. functia pe care este incadrata?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 10 Noiembrie 2014
Buna ziua!

Da, se poate mentine.

Cu stima.
Art. 52 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii:
...
b) în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti;
...

Daca nu i se suspenda c.i.m., atunci poate fi mentinuta in acea functie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim ca urmare a plingerii penale facute de catre angajator sau informare preaviz concediere in urma desfiintarii posturilor? veronapetrona veronapetrona Am doua angajate cercetate pentru fals, uz de fals si delapidare; am depus plingere penala pentru a putea suspenda CIM -ul celor doua in luna decembrie; acum ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim plangere penala pentru motive care nu au legatura cu functia detinuta vicentiu.gurlui vicentiu.gurlui Este legala suspendarea CIM daca angajatorul a formulat plangere penala impotriva salariatului pentru motive care nu au legatura cu functia detinuta ? Din ... (vezi toată discuția)
Delapidare.......nelamurire riky_riky riky_riky sunt cercetat de politie pentru o delapidare, plangerea este facuta de firma unde am lucrat eu. Plangerea a fost facuta in noiembrie 2009, iar eu am fost ... (vezi toată discuția)