avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare CIM ca urmare a plingerii penale facute de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare CIM ca urmare a plingerii penale facute de catre angajator sau informare preaviz concediere in urma desfiintarii posturilor?

Am doua angajate cercetate pentru fals, uz de fals si delapidare; am depus plingere penala pentru a putea suspenda CIM -ul celor doua in luna decembrie; acum s-a facut reorganizarea si ar trebui sa desfiintez cele doua posturi; nu cred ca este normal sa le trimit in somaj dupa ceea ce au facut(poate cer si plati compensatorii!)
Cum este mai corect? sa le suspend in baza plingerii penale sau sa le dau preavizul?
Cel mai recent răspuns: veronapetrona , utilizator 12:27, 12 Ianuarie 2013
1. Art. 52 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
....
b) in cazul in care angajatorul a formulat plangere penala impotriva salariatului sau acesta a fost trimis in judecata pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti;
...

Suspendarea contractului individual de munca in temeiul art. 52 alin. (1) lit. b) C. muncii este facultativa pentru angajator si nu obligatorie.

2. Este optiunea dvs ... daca le mentineti ca salariate pana la solutionarea plangerii penale sau le concediati ...
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casier cercetat penal str8 str8 Buna. Se poate sa mentine in functie un casier care este cercetat intr-un dosar penal pentru delapidare, delapidarea fiind pt. functia pe care este ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim plangere penala pentru motive care nu au legatura cu functia detinuta vicentiu.gurlui vicentiu.gurlui Este legala suspendarea CIM daca angajatorul a formulat plangere penala impotriva salariatului pentru motive care nu au legatura cu functia detinuta ? Din ... (vezi toată discuția)
Concediere Volentir Mircea Volentir Mircea Administratorul asociatiei de proprietari a falsificat documente pe care le-a introdus in contabilitate. S-a facut plangere la politie care a inceput ... (vezi toată discuția)