bună ziua!
am următoarea situație: o firmă A achiziționează material lemnos pe care îl trimite la o altă firmă B pt. prelucrare(din material se va confecționa o scară interioară); vă rog să mă ajutați cu înregistrările pe care trebuie să le facă cele două firme.
eu m-am gândit așa:
firma A:
recepție material 301=401
trimitere pt. prelucrare 351=301
la data recepționării produsului 303=401, 4426=401, dar cum se stinge 351 pt. că 303 are o valoare mai mare decât 351?
la firma B::sorry:
aici m-am blocat!!! nu știu cum înregistrez? folosesc 8032? și facturez doar manopera de execuție? nu știu!!#-o
vă rog să mă ajutați!
Firma A:
- aprovizionarea 301=401
- trimiterea materialelor la prestator pe baza de aviz de insotire si proces verbal de predare primire 351=301
- inregistrarea facturii de prestari servicii de la prestator 628=401 si concomitent inregistrarea materialelor preluctate primite de la prestator cu aviz de insotire si proces verbal de predare primire 301=351
Firma B:
- primirea materialelor spre prelucrare pe baza de aviz si proces verbal de predare primire se inregistreaza in debitul contului 8032 la valoarea din aviz
- inregistrarea facturii de prestari servicii 4111=704 si concomitent -conform avizului si procesului verbal de predare primire- scoaterea din evidenta a materialelor primite spre prelucrare prin creditarea contului 8032