avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere pv respinsa.... nu sunt lamurit!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere pv respinsa.... nu sunt lamurit!

Buna-ziua. Am contestat procesul verbal de suspendare a permisului, si pe 5.11.2014 s-a respins plagerea(banuiesc ca pe fond). De la politie mi-a zis ca trebuie sa astept acasa decizia si de la ultima stampila de pe plic am 30 de zile la dispozitie sa fac apel, si apoi dupa cele 30 de zile am inca 15 in care pot preda permisul? E adevarat sau acum e decizia finala si trebuie sa predau permisul? Nu vreau sa am vreo surpriza sa imi zica ca nu l-am predat in termen si sa imi mai adauge un bonus de 30 de zile. Din ce am mai citit pe internet, acasa nu vine nici o decizie, eu trebuie sa merg la judecatorie sa iau o copie dupa sentinta si cu ea sa ma prezint la politie.
Daca e cum mi-a zis la politie, iar eu nu vreau sa fac apel, sa pot preda permisul mai repede, am nevoie de sarbatori si pana atunci l-as recupera, ce ar trebui sa fac?
Ma poate lamuri cineva?
Multumesc anticipat! :)
Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2014
danylukristy, utilizator
Cel mai recent răspuns: danylukristy , utilizator 11:55, 10 Noiembrie 2014
Daca mergeti la politie si predati permisul, dupa cele 30 de zile puteti sa-l ridicati.. Faceti precizarea ca nu veti declara apel. Pina la comunicarea solutiei instantei mai dureaza.
Ca sa pot preda permisul am nevoie de o hartie de la judecatorie, nu pot merge sa il predau asa pur si simplu, ca nu mi-l primeste, il pot preda doar in baza unei decizii.
Buna ziua,
Permisul nu trebuie predat acum in mod obligatoriu. Daca alegeti sa formulati apel , permisul trebuie predat dupa solutionarea apelului in maxim 15 zile de la pronuntare si nu de la comunicarea hotararii in apel. Oricum judecarea apelului dureaza 2-3 luni depinde de cat de aglomerata este instanta respectiva. Hotararea de pe 5.11.2014 o veti primi cu siguranta la adresa de domiciliu. Comunicarea acesteia este obligatorie. Dupa ce o veti primi veti decide daca formulati apel in 30 de zile de la comunicare sau asteptati sa treaca 30 de zile dupa care cererti Judecatoriei sa va aplice pe hotarare stampila de definitiva. Aceasta hotarare cu stampila de definitiva o veti preda impreuna cu permisul Biroului rutier de care apartineti.
Daca doriti sa ramaneti cu permisul de sarbatori eu va recomand sa uzati si de calea de atac a apelului. Oricum apelul se va solutiona dupa luna decembrie, posibil ianuarie sau februarie., chiar si mai tarziu. Depinde cat de aglomerata este instanta de apel (Tribunalul).La primul termen de apel puteti formula o cerere prin care solicitati acordarea unui termen in vederea angajarii unui aparator, ceea ce va mai mari durata de finalizare cu cel putin o luna.
Prin formularea apelului nu riscati, absolut deloc, sa vi se adauge suplimentar la masura complementara inca 30 de zile.
Va multumesc pentru raspuns! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație pierdută pv brigada rutieră Burn83 Burn83 Buna ziua, as dori câteva informații cu privire la un proces pe care l-am avut cu Brigada Rutieră, respectiv contestația unui PV in care se dispunea amenda ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala respinsa- cand pot sa predau permisul? mirey0304 mirey0304 Buna ziua, In luna mai anul acesta mi-a fost retinut permisul de conducere. am depus contestatie impotriva procesului verbal si mi s-a inapoiat ... (vezi toată discuția)
Prinsă în menghină: când se predă permisul suspendat, în cazul contestării pv de contravenție? BiancaM29 BiancaM29 Hristos a înviat! Vă rog să mă lămuriți în primul rând dacă este legal ce urmează să vă povestesc. Mi-a fost luat permisul pe o perioadă de trei ... (vezi toată discuția)