Buna ziua.
Sunt Asistent lao universiatate din Romania. Recent am aflat ca trebuie pana in Februarie sa am titlul de doctor in domeniul meu. Nu cred ca o sa reusesc, dar nu am primit nici o nota oficiala in acest sens.
Spuneti-mi va rog ce prevede legea in acest sens si cum as putea sa-mi protejez jobul fara titlul de doctor.
Multumesc anticipat.
Da as dori sa stiu ce legi rglementeaza lipsa/obligativitatea titlului de doctor pentru a putea preda in invatamantul superior?
Si daca nu cer prea mult cum sa le intrepretez in facoarea mea...
Multumesc
Legea nr.1/2011:
Art. 301
(1)Pentru ocuparea funcţiei didactice de asistent universitar sunt necesare obţinerea statutului de student-doctorand sau deţinerea diplomei de doctor, precum şi îndeplinirea standardelor de ocupare a posturilor didactice, specifice funcţiei, aprobate de senatul universitar, fără impunerea unor condiţii de vechime, conform legii.
(2)O persoană care nu a obţinut o diplomă de doctor nu poate ocupa funcţia de asistent universitar într-o anumită instituţie de învăţământ superior pentru o perioadă cumulată mai mare de 5 ani. La împlinirea acestui termen, contractul de muncă al persoanei în cauză încetează de drept.
......