avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... studii doctorale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

studii doctorale

legea educatiei nationale 2011:
Art. 301. - (1) Pentru ocuparea functiei didactice de asistent universitar sunt necesare obtinerea statutului de student-doctorand sau detinerea diplomei de doctor, precum si indeplinirea standardelor de ocupare a posturilor didactice, specifice functiei, aprobate de senatul universitar, fara impunerea unor conditii de vechime, conform legii.

(2) O persoana care nu a obtinut o diploma de doctor nu poate ocupa functia de asistent universitar intr-o anumita institutie de invatamant superior pentru o perioada cumulata mai mare de 5 ani. La implinirea acestui termen, contractul de munca al persoanei in cauza inceteaza de drept.
Întrebare:
cei 5 ani se calculează de la data angajării sau de la data intrării în vigoare a legii?
Sunt angajată din martie 2009 cu contract pe perioadă nederminată, functia didactică asistent. Nu am reusit să mă inscriu la doctorat, deci când va înceta de drept contractul cu universitatea?
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
marcygmihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:48, 23 Septembrie 2011
se calculeaza de la data angajarii deoarece incetarea activeaza pe legea noua.in fapt depinde si de regulamentul interior al respectivei unitati de invatatmant
In speta , c.i.m. va inceta de drept in martie 2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca mirceabarbu mirceabarbu Buna ziua, Va cer parerea in privinta urmatoarelor articole din legea educatiei nr. 1 / 2011: ART. 301 (1) Pentru ocuparea funcţiei didactice de asistent ... (vezi toată discuția)
Îmi este interzis prin lege să fiu profesor universitar dacă am absolvit o facultate la distanță? aware aware Urmează să devin studentă la o facultate pe care plănuiesc să o termin în regim la distanță. După masterat și doctorat, există vreo lege care să-mi ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de obligativitatea doctoratului in invatamantul superior catser catser Buna ziua. Sunt Asistent lao universiatate din Romania. Recent am aflat ca trebuie pana in Februarie sa am titlul de doctor in domeniul meu. Nu cred ca o ... (vezi toată discuția)