va rog sa ma indrumati in rezolvarea urmatoarei situatii:
unui salariat i s-a desfiintat postul urmand a fi concediat pt desfiintare post cf. art. 65 CM si am cateva nelamuriri in ceea ce priveste stagiul de cotizare (daca salariatul se incadreaza in conditiile de acordare somaj);
- in oct. 2011 revine la serviciu dupa concediul pentru cresterea copilului;
- cu 05 febr. 2013 este concediat pt desfiintare post cf art. 65 CM si pleaca in somaj.
- cu 02.dec. 2014 se angajeaza la o alta societate dupa 9 luni de somaj;
- cu nov. 2014 i se desfiinteaza postul si este trimis in somaj.
avand in vedere perioadele de cotizatie precizate mai sus, salariatul are stagiul de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni?
data incetarii CIM 15.11.2014 - 24 de luni = 15.11.2012
stagiu cotizare 2014 - 10,5 luni
stagiu cotizare 2013 - 1 luna la ultima societate si 1 luna la prima societate
Indeplineste salariatul conditia celor 12 luni de stagiu? Am calculat corect?
Va multumesc!
Din calculele mele nu indeplineste conditiile pentru somaj.
Art.37^1 din Legea 76/2002 :
(1)La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
(2)Perioadele care reprezinta stagiu de cotizare si care au fost utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj, prevazute la alin. (1), se iau in considerare la stabilirea stagiului de cotizare in functie de care se stabileste perioada pentru care se acorda indemnizatia de somaj si cuantumul acestui drept, prevazut la art. 39.
In speta, perioada care i se va lua in calcul va fi , 02.12.2013 - 15.11.2014.. Situatie in care nu are 12 luni de stagiu de cotizare.
Somaj
boboeu
In data de 01.12.2010 s-a stabilit indemnizatia de somaj tim de 1 an de zile.
In data de 18.04.2011 s-a suspendat indemnizatia de somaj cu incadrat in munca ... (vezi toată discuția)
Somaj!
silviota
Fiica mea, inginer masterand, a lucrat cu carte de munca mai bine de 2 ani, cu 6 ore/zi. Acum , la orizont apare, fioros SOMAJUL!!!:O. In cartea de munca are ... (vezi toată discuția)