avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... plati
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

plati

Un client Cetelem a cumparat produse in rate fiind creditat de aceasta companie.La contractul de credit i s-a atasat si un card cu o anumita suma de bani.Lunar,clientul primea un extras emis de Cetelem pe care era scris suma totala de plata,suma ramasa de plata,dobanzile aplicate si modul de calcul al ratei.De aproape doi ani,clientul nu a mai primit acel extras cu care putea plati rata,ci primeste doar sms-uri prin care i se cere sa plateasca o anumita suma.Clientul a sunat la Cetelem si a cerut explicatii in legatura cu extrasul,si a anuntat ca pe baza unui simplu sms nu mai plateste ci numai dupa ce primeste extrasul.Dupa 2 luni a primit notificare -amenintare ca va fi executat silit pt neplata .Clientul a cerut explicatii in legatura cu extrasul si i s-a raspuns ca Cetelem nu e obligat sa emita aceste extrase catre clienti si ca poate sa plateasca cu un extras mai vechi.Insa acel extras nu este relevant la momentul actual intrucat nu arata suma de plata ramasa la momentul actual.Este normal cum procedeaza Cetelemul?
Cel mai recent răspuns: anonim_71 , utilizator 10:39, 13 Noiembrie 2014
Sunt obligati, la cerere, sa va elibereze extras. Faceti cerere scrisa (inregistrata la registratura) si daca nu se conformeaza, puteti incerca in prealabil o plangere la OCPI. La OCPI veti atasa si copia dupa aceasta solicitare.
La cat sunt de mari amenzile, va vor trimite si in format electronic pe mail, va garantez!
La solicitarea clientului de a i se trimite acel extras,cei de la Cetelem i-au raspuns ca nu vor sa-i trimita nici un extras intrucat clientul are intarzieri la rate,fara a tine cont ca acest client i-a informat ca nu va mai plati doar pe baza unui simplu sms.
Nu exista asa ceva :)). Neplata la timp a unei rate atrage dupa sine calcularea unei penalitati si obligarea la plata acesteia, in nici-un caz interzicerea accesului la drepturi legitime in calitate de parte contractanta. Faceti plangere la OCPI, din experienta mea sunt destul de prompti.
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2014
adema1980, utilizator
La OCPI sau OPC?
anonim_71 a scris:

La OCPI sau OPC?

OPC scuze. Ora tarzie...:P

Alte discuții în legătură

Contract anonim_71 anonim_71 Contractul de credit intre banca si client constituie titlu executoriu ? Daca da la ce se refera? Un IFN sau o banca sau o companie de telefonie mobila poate ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc dupa refinantare marian2013 marian2013 Buna ziua. Situatia sta in felul urmator:o persoana apropiata mie a contractat un credit de la cetelem in 2008.Dupa aproximativ 1 an jumatate(timp in care a ... (vezi toată discuția)
Card de credit cetelem sneferu sneferu Buna ziua, In luna decembrie am cumparat un laptop prin intermediul unei oferte Cetelem cu 18 rate si dobanda 0%. Odata cu acest credit am primit si un card ... (vezi toată discuția)