avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract

Contractul de credit intre banca si client constituie titlu executoriu ? Daca da la ce se refera? Un IFN sau o banca sau o companie de telefonie mobila poate executa un client pentru rate neplatite sau facturi,financiar sau material fara o decizie judecatoreasca doar pe baza contractului respectiv?
Cel mai recent răspuns: anonim_71 , utilizator 14:21, 15 Octombrie 2014
Potrivit dispoziţiilor art. 632 din Codul de procedură civilă, executarea silită se realizează în temeiul hotărârilor judecătoreşti şi al înscrisurilor care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a constitui titluri executorii.
Procedura contestaţiei la executare asigură garanţii suficiente pentru protecţia drepturilor tuturor părţilor implicate în proces, acestea având posibilitatea de a contesta executarea, de a solicita suspendarea acesteia, iar, în cazul admiterii contestaţiei la executare şi desfiinţării titlului executoriu sau al executării însăşi, persoanele interesate au dreptul la întoarcerea executării, prin restabilirea situaţiei anterioare, sens în care este şi jurisprudenţa instanţei de contencios.
Contractul incheiat cu banca si ifn-ul sunt titluri executorii ( caracteristica unui inscris de a fi pus in executare). Pt punerea in executare, creditorul face cererea la executor, acesta ia incuviintare pt executare, apoi incepe propriu-zis executarea silita a debitorului.
Contractul de telefonie nu constituie titlu executoriu, furnizorul trebuie sa se adreseze instantei pt a obtine o hotarare judecatoreasca pe care ulterior s-o puna in executare.
Pt lamuriri, puteti citi si acest material
[ link extern ]
Multumesc.De exemplu: Un IFN ameninta un client care a refuzat sa mai plateasca sumele pretinse de acest IFN fcare nu a mai emis extras de cont[card] catre client,cu executarea silita printr-o casa de avocatura sustinand ca ,contractul de creditare constituie titlu executoriu.Clientul a cerut in repetate randuri prin notificari de la punctul de lucru al IFN-ului dintr-un supermarket sa i se trimita extrasul de card pe care se poate vedea suma totala de plata,rata reala si modul de calcul al acesteia insa acest IFN refuza sa faca acest lucru,mai mult,il ameninta pe client cu executarea silita si cu declararea anticipata a scadentei sumei totale.
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2014
anonim_71, utilizator
Asa si e.
Sa spun altfel.IFN-ul notifica doar printr-un sms pe client:Ai de plata suma asta.Atit.Clientul cere IFN-ului: Pe ce baza ceri suma asta,cum mi-ai calculat aceasta suma,ce suma mai am de plata ce dobinda ai folosit?IFN tace si spune: DACA NU PLATESTI TE FORTEZ CA POT.Clientul ce drepturi mai are si cum se poate apara,va intreb?Precizez ca nu este vorba de reavointa ci de a i se justifica pe ce baza i se cere plata unor sume de bani si modul de calcul al sumelor.
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2014
anonim_71, utilizator

Alte discuții în legătură

Plati anonim_71 anonim_71 Un client Cetelem a cumparat produse in rate fiind creditat de aceasta companie.La contractul de credit i s-a atasat si un card cu o anumita suma de ... (vezi toată discuția)
Contract credit ifn - titlu executoriu? andreib2009 andreib2009 Contractele de credit incheiate cu institutiile financiare nebancare anterior intrarii in vigoare a OUG 99/2006 sunt considerate titluri executorii? Care este ... (vezi toată discuția)
Abuz sau greseala de aplicare a legii ? FREDI63 FREDI63 Pensionar in varsta de 70 de ani aplică la un card de credit la o IFN,nu mai poate plăti ratele si dosarul este trimis spre judecată pentru executare ... (vezi toată discuția)