avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contract credit IFN - titlu executoriu?
Discuție deschisă în Executare silită

contract credit IFN - titlu executoriu?

Contractele de credit incheiate cu institutiile financiare nebancare anterior intrarii in vigoare a OUG 99/2006 sunt considerate titluri executorii? Care este baza legala?
Cel mai recent răspuns: andreib2009 , utilizator 15:50, 31 Ianuarie 2013
Acele contracte nu sunt titluri executorii, trebuie investita cu formula executorie, ca sa poata fi puse in executare.
este vorba de un card de credit pentru cumparaturi incheiat cu o IFN ... contractul a fost incheiat in 2005 . Nu mi s-a dat un desfasurator pentru plati dar mi s-a spus ca trebuie sa platesc lunar o anumita suma. Am avut cateva restante si au inceput sa bage penalitati. Eu plateam, ei mareau penalitatile ... pana cand am refuzat sa le mai dau vreun ban. In total le-am platit aproape dublul sumei . Ultima plata a fost 15.10.2009 . Saptamana trecuta am primit un titlu executoriu pentru o suma exorbitanta ... Mi-au facut direct poprire . Instanta le-a validat cererea de executare fara ca eu sa stiu. Titlul executoriu este: contractul (cererea) incheiata cu IFN in 2005 ... anterior OUG 99/2006 .... Eu am crezut ca trebuie sa ma dea in judecata si eram dispus sa ma judec cu ei dar nu a fost asa. M-au executat ..... direct ... ce e de facut ???#-o:-/
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
andreib2009, utilizator
Investirea cu formula executorie se judeca in camera de consiliu, fara citare. Nu aveati de ce sa fiti citat.
deci, pana la urma sunt titluri executorii .... curios lucru cum camatarii astia beneficiaza de prezumtia de adevar din partea instantelor, iar fraierii pe care ii pacalesc trebuie sa plateasca taxa de timbru, cautiunea, expertiza ... pentru a-si dovedi nevinovatia ... ex: ai o cerere de card ... inscrisa in cerere (ei o considera contract) este de 1000 lei. In acest "contract" nu exista desfasurator si nici suma totala pe care trebuie sa o platesti, nici macar o formula de calcul . Singura suma certa e cea de 1000 lei. Cu toate astea, ei se duc la executor cu niste fise de client in care au ei niste socoteli doar de ei stiute, iar executorul ... cu incuviintarea instantei iti face poprire pe 90.000 lei. Direct.Fara sa te intrebe cineva daca nu cumva ai platit acea suma sau fara sa ti se dea dreptul sa te aperi in vreun fel. Astfel, chiar daca in realitate le-ai platit banii, de doua-trei ori esti pus sa platesti cat vor vrea ei ... cu incuviintarea onoratei instante care emite incheierea. Si daca nu ai bani pentru contestatie (taxele, etc.) mori ca prostu' si cu banii dati . E ...... bine ...
Aveti dreptul sa formulati contestatie impotriva IFN-ului, in cazul in care considerati ca suma este mult prea mare fata de cea initiala. Cu toate acestea, trebuie sa aveti in vedere sa acel contract a fost investit cu formula executorie, iar executorul cand a inaintat cererea de incuviintare a axecutarii silite, a atasat la aceasta toate documentele, inclusiv fisele de cont sau balantele care atesta suma ce urmeaza a fi executata (suma calculata potrivit prenalitatilor si dobanzilor stabilite prin contractul de credit).

Alte discuții în legătură

Contractul de credit-titlu de creanta larisarazvan larisarazvan Buna ziua intrebare: in cazul unui titlu executoriu reprezentand un contract de credit, tertul poprit poate indisponibiliza sume de bani doar pe baza cererii ... (vezi toată discuția)
Contract anonim_71 anonim_71 Contractul de credit intre banca si client constituie titlu executoriu ? Daca da la ce se refera? Un IFN sau o banca sau o companie de telefonie mobila poate ... (vezi toată discuția)
Cum te poti apara ? ContSters140111 ContSters140111 cum te poti apara impotriva investiri cu formula executorie ? am un credit bancar la care banca a cerut investirea cu formula executorie , cererea a fost ... (vezi toată discuția)