Contractele de credit incheiate cu institutiile financiare nebancare anterior intrarii in vigoare a OUG 99/2006 sunt considerate titluri executorii? Care este baza legala?
Contractele de leasing sunt pline de clauze abuzive. Exista zeci de hotarari ale instantelor in acest sens. Promovati o contestatie la executare si motivati-o cu intelepciune. Aveti sanse de castig. Un avocat istet ar fi ideal sa va permiteti. Succes,
ok ... contractul cu ifn -ul e de fapt o cerere pentru emiterea unui card. la ea sunt atasate "Conditii generale" . niciunul din inscrisuri nu sunt semnate si stampilate de ifn . in cerere este specificata o suma ... 1000 lei . Intrebare:
1.Daca aceste inscrisuri, nici macar acum nu sunt asumate prin semnatura si stampila de ifn cum pot ei sa ceara executarea acestora?
2. De ce considera instanta ca suma stabilita (calculata) de ifn prin fise de plata, documente contabile emise de ei, fara a avea vreo expertiza judiciara constituie titlu executorii atata vreme cat singura creanta certa este cea de 1000 lei mentionata in cerere . Fisele de cont/balante, etc. nu fac parte integranta din contract ; atunci de ce sunt considerate si acestea titluri executorii??? Consider ca in mod normal si legal diferenta de bani (8000lei) pe care o solicita trebuia sa fi fost constatata mai intai prin hotarare a instantei in urma unei expertize contabile si in baza acestei hotarari sa poata emite titlu executoriu pe diferenta de bani care nu e prevazuta in contract. Mai ales ca nu exista vreun grafic de plati sau alte clauze din care, indubitabil sa rezulte aceasta diferenta.
3. Se poate cere instantei prin contestatia la executare sa anuleze clauzele abuzive din contract atata vreme cat "cererea" s-a facut intr-un singur exemplar, iar in lipsa acesteia nu am avut posibilitatea sa contest acest contract (cerere) ?
4. Daca ultima plata am facut-o la data de 12.10.2009 iar instanta a incuviintat executarea in ianuarie 2013 a intervenit prescriptia dreptului de a cere executarea silita?
5.Inainte de a cere executarea silita, executorul nu trebuia sa-mi trimita o somatie?
Contract
anonim_71
Contractul de credit intre banca si client constituie titlu executoriu ? Daca da la ce se refera? Un IFN sau o banca sau o companie de telefonie mobila poate ... (vezi toată discuția)