avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract

Contractul de credit intre banca si client constituie titlu executoriu ? Daca da la ce se refera? Un IFN sau o banca sau o companie de telefonie mobila poate executa un client pentru rate neplatite sau facturi,financiar sau material fara o decizie judecatoreasca doar pe baza contractului respectiv?
Cel mai recent răspuns: anonim_71 , utilizator 14:21, 15 Octombrie 2014
Ce suma ar trebui sa plateasca ar trebui sa se determine din contract, acolo ii scrie ce suma a imprumutat , cum se achita ea, care e data scadenta, ce se intampla daca nu plateste in acea data.. astia au comision si ca platesti mai tarziu si ca platesti mai devreme..
Dobanda, iar, e scrisa in contract.
Cereti-i in scris explicatii, depuneti plangere la protectia consumatorului, faceti actiune in instanta pt clauze abuzive, calcul eronat al dobanzii.. daca ajungeti la executare faceti contestatie.. nu are nicio importanta ca exista un titlu executoriu la mijloc, cai de aparare sunt.

Cei de la OPC spun sa ma inteleg eu ca client cu cei de la acest IFN inainte de a se face reclamatie la OPC.S-a luat legatura cu cei de la IFN cum am spus mai sus insa acestia refuza sa emita extrasul de cont.Este un contract de creditare pentru cumparare de produse in rate la care s-a atasat si un card cu o anumita suma de bani.Ei spun sa achiti un minim pe care ti-l transmit prin sms.Aici este neregula.Pt ca suma platita nu reprezinta adevarata rata si de fapt platind acel minim,suma totala ramasa de plata nu scade mai deloc nici dupa citiva ani in care clientul a tot platit acel minim.Pe extrasul care se emitea lunar se vedea tot.Acum,fara extras,clientul este somat doar prin sms sa plateasca doar suma x.Precizez ca nu exista desfasurator de rate.
Da, nu v-ati inteles si faceti plangere la opc, insa trebuie sa dovediti corespondenta dintre dvs.. ca dvs ati cerut explicatii si ati primis sms.
reclamati ca nu aveti contract pt acel card si nici desfasurator de rate.
Corespondenta s-a facut chiar din reprezentanta lor din interiorul supermarketului,iar sms-urile exista pe telefon,plus emailurile trimise de client catre ei la care nu s-a primit nici un raspuns.Singurul raspuns al lor a fost somatie de plata pe o anumita suma si atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati anonim_71 anonim_71 Un client Cetelem a cumparat produse in rate fiind creditat de aceasta companie.La contractul de credit i s-a atasat si un card cu o anumita suma de ... (vezi toată discuția)
Contract credit ifn - titlu executoriu? andreib2009 andreib2009 Contractele de credit incheiate cu institutiile financiare nebancare anterior intrarii in vigoare a OUG 99/2006 sunt considerate titluri executorii? Care este ... (vezi toată discuția)
Abuz sau greseala de aplicare a legii ? FREDI63 FREDI63 Pensionar in varsta de 70 de ani aplică la un card de credit la o IFN,nu mai poate plăti ratele si dosarul este trimis spre judecată pentru executare ... (vezi toată discuția)