avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1555 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Platitor de tva?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Platitor de tva?

societate comerciala cu activitate medicala cod caen 8622 doreste sa se autorizeze pentru examinari medicale pentru siguranta circulatiei .Intrebarea mea este va trebui ca pentru aceasta activitate sa se inregistreze ca platitor de tva?
Cel mai recent răspuns: rodicaguse , utilizator 19:32, 10 Noiembrie 2014
Conform normelor de aplicare la art. 141 din Codul Fiscal, aceste servicii nu sunt scutite de TVA:
"(2) Scutirea prevăzută la art. 141 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal nu se aplică pentru:
a) serviciile care nu au ca scop principal îngrijirea medicală, respectiv protejarea, menţinerea sau refacerea sănătăţii, cum sunt:
...
2. serviciile care au ca scop furnizarea unor informaţii necesare pentru luarea unei decizii cu consecinţe juridice, cum sunt: eliberarea de certificate cu privire la starea de sănătate a unei persoane, destinate utilizării în scopul acordării dreptului la o pensie, elaborarea unor rapoarte de expertiză medicală privind stabilirea răspunderii în cazurile de vătămare corporală, precum şi examinările medicale efectuate în acest scop, elaborarea unor rapoarte de expertiză medicală privind respectarea normelor de medicina muncii, în vederea soluţionării unor litigii, precum şi efectuarea de examinări medicale în acest scop, pregătirea unor rapoarte medicale bazate pe fişe medicale, fără efectuarea de examinări medicale;"


Din punctul meu de vedere, societatea va trebui sa se inregistreze in scopuri de TVA doar in momentul in care depaseste cifra de afaceri de 65.000 EUR, respectiv 220.000 RON din activitatea de examinari medicale pentru siguranta circulatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica platitoare de tva noemipletea noemipletea Exista un plafon de venit peste care o persoana fizica ar putea deveni platitoare de TVA, daca veniturile sunt din activitati medicale si cercetare medicala ... (vezi toată discuția)
Firma neplatitoare de tva cu caen 8622 trebuie sa plateasca tva pt servicii de estetica-medicala? a.n.c.a a.n.c.a Firma neplatitoare de TVA cu cod caen 8622 trebuie sa plateasca TVA pt servicii de estetica-medicala (ex: injectari acid hialuronic/botox), daca acestea sunt ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva sau nu? rodia rodia Un srl care are caen 8622-activitati de asistenta medicala specializata daca a depasit 35000 euro devine platitor de tva?Eu stiu ca activitatile medicale ... (vezi toată discuția)