avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general platitor de tva sau nu?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

platitor de tva sau nu?

Un srl care are caen 8622-activitati de asistenta medicala specializata daca a depasit 35000 euro devine platitor de tva?Eu stiu ca activitatile medicale indiferent de cifra de afaceri nu platesc tva, dar vreau sa mai aflu si alte pareri>
Va multumesc,este ff.urgent!
Cel mai recent răspuns: Marioara Maftei , utilizator 10:37, 2 Octombrie 2009
Conform art 141, alin 1 din Codul fiscal , va incadrati in operatiunile de interes general care sunt scutite de taxa:
a) spitalizarea, ingrijirile medicale si operatiunile strans legate de acestea, desfasurate de unitati autorizate pentru astfel de activitati, indiferent de forma de organizare, precum: spitale, sanatorii, centre de sanatate rurale sau urbane, dispensare, cabinete si laboratoare medicale, centre de ingrijire medicala si de diagnostic, baze de tratament si recuperare, statii de salvare si alte unitati autorizate sa desfasoare astfel de activitati;

:luck:
daniela vorovenci a scris:

Conform art 141, alin 1 din Codul fiscal , va incadrati in operatiunile de interes general care sunt scutite de taxa:
a) spitalizarea, ingrijirile medicale si operatiunile strans legate de acestea, desfasurate de unitati autorizate pentru astfel de activitati, indiferent de forma de organizare, precum: spitale, sanatorii, centre de sanatate rurale sau urbane, dispensare, cabinete si laboratoare medicale, centre de ingrijire medicala si de diagnostic, baze de tratament si recuperare, statii de salvare si alte unitati autorizate sa desfasoare astfel de activitati;

:luck:

Multumesc:love2:
Dar in cazul unui SRL cu acelasi cod CAEN, 8622 care nu are un cabinet propriu si salariati? Exista decat un contract de prestari servicii intre aceasta firma si un centru medical.
rodia a scris:

Un srl care are caen 8622-activitati de asistenta medicala specializata daca a depasit 35000 euro devine platitor de tva?Eu stiu ca activitatile medicale indiferent de cifra de afaceri nu platesc tva, dar vreau sa mai aflu si alte pareri>
Va multumesc,este ff.urgent!

A nu se confunda firma scutita cu operatiunea scutita de tva.
Deci cand firma ajunge la o cifra de afaceri de 35000 euro devine platitoare de tva. Mai departe acesta factureaza cu tva sau fara in functie de tipul operatiunii.
Deduce sau nu tva in functie de procentul calculat de prorata in caz ca factureaza si/doar operatiuni scutite .
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
Oranina Dumitru, Contabil
8622 nu este codul Caen ci clasa de activitati de asistenta medicala specializata care face parte din grupa 862 de activitati de asistenta medicala ambulatorie si stomatologica...dvs aveti codul CAEN 8512 si banuiesc ca va ocupati cu asistenta medicala ambulatorie specializata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon rodia rodia Un srl care are caen 8622-activitati de asistenta medicala specializata daca a depasit 35000 euro devine platitor de tva? SRL-ul respectiv are contracte ... (vezi toată discuția)
Trecere la neplatitor tva dupa schimbare cod caen coldone coldone Bună ziua! Firma mea este plătitoare de TVA, pana acum desfășurând activități de comerț, CAEN 4774. Cifra de afaceri pe 2020 a fost de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Cmi daca depaseste 35.000 euro devine platitor de tva? bratuionela bratuionela Daca un CMI depaseste in cursul anului cifra de afaceri de 35.000 Euro devine platitor de TVA? (vezi toată discuția)