avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general depasire plafon
Discuție deschisă în Contabilitate în general

depasire plafon

Un srl care are caen 8622-activitati de asistenta medicala
specializata daca a depasit 35000 euro devine platitor de tva?
SRL-ul respectiv are contracte incheiate cu alte cabinete medicale private carora le factureaza servicii medicale(consultatii pacienti,consultatii pt.fise auto,etc.).
In afara de aceste servicii medicale firma a mai facturat si servicii aferente unei cercetari efectuate in domeniul medical.
Problema sta in felul urmator:
Facturile emise pt.acel studiu(cercetare) conform contractului au fost emise in lunile martie,aprilie si iuile 2009(total facturi 50000 lei).
In luna iulie cand s-a emis ultima factura nu se depasise plafonul de 35000 euro.
Acesta a fost depasit in luna august 2009-luna in care s-au facturat doar servicii medicale ce se incadreaza la scutiri.

Intrebarea este daca trebuie sa se inregistreze ca platitor de tva sau nu?#-o
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 15:45, 8 Octombrie 2009
Pe cumulat, la 31 aug din total venituri deduceti veniturile ce nu se supun tva si vedeti daca depasiti 35000 xcursul la data aderarii(parca era 3.38.. )
soficu cristina a scris:

Pe cumulat, la 31 aug din total venituri deduceti veniturile ce nu se supun tva si vedeti daca depasiti 35000 xcursul la data aderarii(parca era 3.38.. )

Total venituri=119.352 lei
Venituri scutite(servicii medicale)=69.352 le
Venituri studiu(care probabil nu ar fi scutite)=50.000 lei

Din ce mi-ati scris dv.inseamna ca din 119.352 lei trebuie sa scad 69.352 lei iar dif.de 50.000 care reprezinta veniturile din studiu si care nu ar fi scutite de tva (deoarece nu depasesc 35.000 euro(ar fi in jur de 15000 euro)-curs euro=3.3817 lei),inseamna ca nu am obligatia sa ma declar platitor.
Asa este?
Va multumesc!
Da, asa reiese. Sunt sub 35000 eur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor de tva sau nu? rodia rodia Un srl care are caen 8622-activitati de asistenta medicala specializata daca a depasit 35000 euro devine platitor de tva?Eu stiu ca activitatile medicale ... (vezi toată discuția)
Valoare facturi in lei pragul de 100 mii euro lArmAr lArmAr Buna ziua. Stiu ca din anul acesta 2016 s a marit plafonul la 100 mii euro pentru SRL (in loc de 65 mii euro). Daca depasim aceasta suma trecem ca platitori ... (vezi toată discuția)
Devin sau nu platitor de tva cricri cricri Buna seara Am si eu o mica problema Sunt titularul unui cabinet de avocatura - am contabilitate in partida simpla - in cursul lunii mai am incheiat un ... (vezi toată discuția)