avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Legal?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Legal?

Buna Ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie.

Se doneaza lucruri defecte eu le repar si il vand ulterior prin licitatie, anunt, etc si din banii obtinuti donez catre fundatii,asociatie, persoane care au nevoie ...deci caritabil.
Forma legala pentru acest lucru ar fii sa infintez o asociatie caritabila? Doar ca acolo am vazut ca este de 3 persoane.
Exista un caen ceva cu care as putea sa introduc aceast lucru intr-un srl.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 14:31, 9 Decembrie 2014
Srl-ul are scop de castig si nu caritabil.

Faceti asociatie.
Fundatie e mai complicat sa faceti.
Activitatea va fi considerata economica si impozitata in principiu ca la firme, chiar daca banii obtinuti apoi se doneaza....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare orfelinat CeliaB CeliaB Cum infiintez un orfelinat? Doresc sa infiintez o asociatie care sa aiba mai multe scopuri: infiintarea unui orfelinat, a unui centru de ajutor, a unor ... (vezi toată discuția)
Vrem sa avem o colectie caritabila si timp de 1 an de zile, un procent din vanzarea venita va fi donata lunar catre o fundatie DinaElena DinaElena Buna ziua! As avea nevoie sa stiu daca ma poate ajuta cineva (contra-cost) cu un draft de contract pentru situatia de mai jos: Avem un SRL pe broderie ... (vezi toată discuția)
Azil de batrani rbuhescu rbuhescu Doresc sa deschid un azil de batrani si am infiintat o SC SRL in acest scop. Am nevoie si de o fundatie in cadrul acestei SC SRL? Multumesc anticipat pentru ... (vezi toată discuția)