avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare-cumparare

buna ziua! concubina mea o sa primeasca o mostenire prin act de vanzare-cumparare si vreau sa stiu daca poate sa-l treaca si pe baiatul nostru de 1 an la cumparator iar eu,tatal sa fiu cel care ii administreaza bunul pana la varsta de 18 ani? daca da ,ce acte trebuie sa fac ,ca eu sa fiu imputernicit! va multesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:02, 11 Noiembrie 2014
Buna ziua,
Nu se poate transmite o mostenire prin act de vanzare cumparare.
Cel mult, cineva ii vinde un bun.
Da, dumneavoastra impreuna cu mama copilului puteti sa fiti administratorii bunurilor minorului.
buna ziua!deci pot sa-l trec si pe baiatul meu in contract pe post de cumparator,iar eu ca tata sa semnez in locul lui si sa administrez bunul pana cand devine major? cum ar veni ca fiul meu de un 1 si mama lui sa cumpere impreuna un bun iar eu sa administrez partea fiului meu. va multumesc
Sotia cumpara impreuna cu dvs caci sunteti casatorit cu dansa si daca nu ati incheiat o conventie matrimoniala de separatie de bunuri, bunul este comun deci automat bunul cumparat de sotie este bun comun.
Copilul de 1 an poate cumpara dat cu procuratori de fonduri prin donatie caci nu are venituri.
Puteti sa cumparati astfel sotia si dvs cota parte idala de 1/2 si fiul dvs prin procuratori de fonduri prin donatie cota pate de 1/2. Nu inteșeg insa de ce va complicati....
Nu sunt casatoriti legal...

Domnul, parerea mea e sa contactati un jurist sa verifice cauza actului, ca parca vad ca e o donatie deghizata si ar fi pacat sa nu stea in picioare... apoi pentru copil semneaza AMBII parinti, raspund AMBII parinti, administreaza AMBII parinti.
In caz de cumparare bun de catre minor, trebuie dovedita si/sau specificata in act provenienta banilor, fie ca sunt resurse proprii al minorului fie din sursa externa. Ar fi o donatie aceasta, inclusa in act.
Depinde cine va vinde bunul, daca exista conflict de interese, atunci ar trebui ca o alta persoana decat partile actului sa semneze pentru copil. Totusi, bunul tot de ambii parinti va fi administrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare cu cumparator minor: conditii yamada yamada Am un copil in varsta de 2 ani. Bunica lui (mama mea) vrea sa-i treaca un teren pe numele lui, asa incat eu sa ma apuc sa-i fac o casa. Se poate face un ... (vezi toată discuția)
Vânzare imobil între soți. este aceasta o soluție pentru ca imobilul să ajungă în final doar la copilul din a doua căsătorie? liabali liabali Buna ziua, vreau sa știu dc se poate sa vândă soțul meu partea lui din casa , mie, soției. Mai are un copil din alta căsătorie și vrem ca sa rămână ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? mirey32 mirey32 Buna ziua! Am cumparat o casa si, din motive personale, am trecut-o pe numele mamei mele. In decursul acestui an vrem sa trecem casa pe numele fiului nostru ... (vezi toată discuția)