avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notar sau avocat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notar sau avocat?

Exista o alternativa la notari? Adica pentru un contract de vanzare cumparare apartament (inclusiv cota parte din teren, pot sa merg si la avocat sau sunt obligat sa trec pe la notari, care sunt exagerat de scumpi?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:19, 29 Mai 2009
un astfel de act trebuie autentificat la notariat, in special ca aveti si teren.
Daca este vorba si de teren, obligatoriu la notar. Eu oricum va sfatuiesc sa faceti actele in forma autentica la notar, chiar adac este mai scump
Pe partea cu transferul dreptului de propriatate al apartamentului (fara teren) actul il poate redacta un avocat.
Pt teren mergeti la notar.
Problema este insa ca notarii nu cred ca vor vrea sa va faca vanzarea doar pe teren.
Mergeti la notar si intrebati pe aceasta chestiune si eventual sa aveti si o dovada scrisa ca accepta intrucat apoi e posibil sa va refuze.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Pe partea cu transferul dreptului de propriatate al apartamentului (fara teren) actul il poate redacta un avocat.
Pt teren mergeti la notar.

avocat Claudiu Lascoschi

FALS. Un contract de vanzare-cumparare a unui apartament nu poate fi incheiat in mod valabil decat de catre un notar, altfel este nul absolut. #-o
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2009
ContSters42249, utilizator
A mai fost o discutie (sau poate mai multe) pe acesta tema, si in urma modificarii legii locuintei (in decembrie 2008) vanzarea unui apartament se poate face doar prin act autentic, adica la notar.

Mai exact, e vorba de articolul 10^1 care nu lasa loc de interpretari:

" Art. 101. - Locuintele si unitatile individuale pot fi instrainate si dobandite prin acte juridice intre vii, incheiate in forma autentica, sub sanctiunea nulitatii absolute. "

www.avocatnet.ro/UserFiles/a...
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2009
o_mores, utilizator

Alte discuții în legătură

Atacare act de vanzare-cumparare kamacho kamacho Buna seara. Tatal meu i-a vandut sorei mele o bucata din curte, unde aceasta isi construieste o casa.Au facut act vanzare-cumparare,dar fara a trece in act o ... (vezi toată discuția)
Probleme la vanzare teren Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna seara,, Am o mare nelamurire si problema in acelasi timp.Doresc sa vand un teren.Am urmatoarele acte: titlu de propietate,cadastru,intabulare, extras de ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament prin avocat sau notar ? marius.m marius.m Cum sa cumpar un apartament, prin avocat sau prin notar ? Am stabilit ca eu platesc taxele \'notariale\'. S-ar parea ca vanzarea facuta prin avocat este mult ... (vezi toată discuția)