Asociatia poate opri furnizarea apei calde celor doi restantieri daca exista conditii tehnice.
Daca cei doi restantieri nu se achita de obligatia de a plati ceea ce consuma, atunci nici ceilalti proprietari nu sunt obligati sa le plateasca apa consumata de ei.
Nu exista legal nicio obligatie a asociatiei sa le creeze conditii bune de trai, daca ei nu platesc.
Din pacate, in blocuri este dificil tehnic sa se blocheze accesul la utilitati.
Este ok raspunsul elga50, in conditiile in care apa era oprita pe toata scara. Pe scara mea sunt 3 tronsoane, iar unul din ele are apa calda...si eu am ghinionul sa stau pe un tronson cu unul din restanti.
Pe scara sunt 15 apartamente dintre care jumatate au centrale proprii...pe tronsonul meu sunt 5 apartamente, 2 au centrala, unul are restanta, iar celelalte 2 apartamente au intretinerea la zi.
Mie mi se pare ca se face un abuz, pentru ca acel apartament de pe tronsonul meu nu a mai avut intretinerea la zi cel putin din 2006.
Consider ca in mod normal ar fi trebuit sa fie dati in judecata, nu sa ma puna pe mine in perioasa de frig sa stau fara apa calda punand un afis la avizier ca daca datornicii nu isi platesc intretinerea se va opri si caldura....
Si mai trebuie sa adaug faptul ca nu a fost tinuta o sedinta si s-a luat aceasta hotarare de catre locatari. Decizia a fost luata de presedintele blocului, care intamplator sau nu sta pe tronsonul meu si are centrala proprie....Practic nu ii pasa ca totusi sunt 2 apartamente care au intretinerea la zi....