avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa oprita, pentru locatarii restanti
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa oprita, pentru locatarii restanti

Vreau sa stiu daca asociatia de proprietari poate opri cand vor ei accesul pentru apa calda, avand in vedere ca sunt 2 restantieri pe scara.

Mentionez faptul ca eu sunt cu intretinerea la zi si nu pot beneficia de apa calda.

Cei 2 restantieri nu au fost dati in judecata, avand sume destul de mari de plata.

Cum as putea eu sa procedez in mod legal avand in vedere acest abuz?
Cel mai recent răspuns: tomasso , utilizator 20:15, 11 Noiembrie 2014
Asociatia nu are dreptul de a opri apa.
O poate face Radet daca are datorii neonorate de la asociatie.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul acordat :)
Asociatia poate opri furnizarea apei calde celor doi restantieri daca exista conditii tehnice.

Daca cei doi restantieri nu se achita de obligatia de a plati ceea ce consuma, atunci nici ceilalti proprietari nu sunt obligati sa le plateasca apa consumata de ei.
Nu exista legal nicio obligatie a asociatiei sa le creeze conditii bune de trai, daca ei nu platesc.

Din pacate, in blocuri este dificil tehnic sa se blocheze accesul la utilitati.
Strict legal nici la restantieri asociatia nu are dreptul de a opri apa.

Este abuziv dar traim in Romania unde se incalca dreturile la ordinea zilei...ca in toate tarile sarace...
Este ok raspunsul elga50, in conditiile in care apa era oprita pe toata scara. Pe scara mea sunt 3 tronsoane, iar unul din ele are apa calda...si eu am ghinionul sa stau pe un tronson cu unul din restanti.

Pe scara sunt 15 apartamente dintre care jumatate au centrale proprii...pe tronsonul meu sunt 5 apartamente, 2 au centrala, unul are restanta, iar celelalte 2 apartamente au intretinerea la zi.

Mie mi se pare ca se face un abuz, pentru ca acel apartament de pe tronsonul meu nu a mai avut intretinerea la zi cel putin din 2006.

Consider ca in mod normal ar fi trebuit sa fie dati in judecata, nu sa ma puna pe mine in perioasa de frig sa stau fara apa calda punand un afis la avizier ca daca datornicii nu isi platesc intretinerea se va opri si caldura....

Si mai trebuie sa adaug faptul ca nu a fost tinuta o sedinta si s-a luat aceasta hotarare de catre locatari. Decizia a fost luata de presedintele blocului, care intamplator sau nu sta pe tronsonul meu si are centrala proprie....Practic nu ii pasa ca totusi sunt 2 apartamente care au intretinerea la zi....
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2014
Corina20000000, utilizator

Alte discuții în legătură

O problema cu apa rece de la apa nova..... IonCristi79 IonCristi79 Buna ziua! Ma numesc Serbu Cristi locuiesc in Bucuresti sectorul 5. De ceva timp exista o problema la mine in bloc legata de apa rece de la Apa Nova. Avem ... (vezi toată discuția)
Debransare gaz la centrala de bloc cathy1220 cathy1220 Buna ziua, Am nevoie de sfatul dvs: Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc nou care are centrala de bloc. De cateva zile s-a taiat gazul la ... (vezi toată discuția)
Apa calda oprita pe coloana liviufgv liviufgv Salutare, De curand pe scara unde locuiesc s-a oprit apa calda, dar doar pe coloana unde e ste apartamentul restantier. Pe celelalte 2 coloane apa calda ... (vezi toată discuția)