avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1869 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata contributie la sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata contributie la sanatate

Buna ziua,as vrea sa stiu daca nu mai lucrez de 3 luni deci neavand nici un venit,contractul de munca a fost inchis prin demisie,trebuie sa platesc CASS sau alte taxe?exista un termen? sau amenda?
mutumesc
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:04, 11 Noiembrie 2014
Nu, nu exista obligatie, dar nici asigurat nu sunteti astfel.
Trebuie sa platiti contributie la sanatate (5,5%). Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară. Acum este 900 lei acel salariu.
Plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate se efectuează lunar, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se datorează contribuţia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila mikifulgutz mikifulgutz Este prima oara cand as dori sa fac o lucrare de instalatie cu conventie civila. Am un instalator foarte bun, il cunosc de mult si l-am recomandat multora, ... (vezi toată discuția)
Taxe asociati intr-un srl Mihai223 Mihai223 1. Un SRL poate opta pentru 3% pe venit sau 16% pe profit la infiintare? 2. Trebuie ca SRL-ul sa aiba minim un angajat? Sau poate opera ca entitate avand ... (vezi toată discuția)
Plata cass miltiade miltiade Cetatean roman ,ramane fara venituri incepand cu sept. 2012, plateste CASS direct la Ad.tia fiscala pana in luna martie 2013 inclusiv . Incepand cu 22 martie ... (vezi toată discuția)