avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Fuziune prin absorbtie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Fuziune prin absorbtie

Buna ziua,
Am urmatoarea speta:
Doresc sa fac o fuziune intre 3 societati, prin absorbtie, ramanand doar una. As vrea sa stiu ce se intampla cu un teren care este aport in natura la capitalul social in una din societatile absorbite, proprietarul de drept fiind eu ca persoana fizica. Terenul imi poate revini in urma absorbtiei sau este obligatoriu sa ramana in capitalul social al societatii absorbante?
Cel mai recent răspuns: 76madalina , utilizator 20:09, 11 Noiembrie 2014
Buna ziua
terenul daca l-ati adus aport in capitalul social atunci acesta este in proprietatea dvs si nu in proprietatea societatii. Prin urmare acesta nu va revine decat proportional cu cota detinuta in societate. Orice alte detalii se stabilesc de parti prin proiectul de fuziune.
Buna seara,
Multumesc pentru raspuns; sunt unic actionar al societatii, inteleg ca terenul imi revine in acest caz. In aceasta situatie, daca imi revine in urma proiectului de fuziune, reinpunerea pe persoana fizica la impozite si taxe se face cu acest proiect, sau alte documente specifice?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire asociat minoritar din sa Cosima Cosima Un asociat (15%) dinntr-un SA doreste sa iasa din aceasta si sa isi retraga terenul cu care a venit in aport! Cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Fuziune prin absorbtie caprice caprice Buna ziua, imi puteti spune cum se procedeaza in cazul fuziunii prin absorbtie? Care ar fi etapele si ordinea acestora? Multumesc (vezi toată discuția)
Speta - ce decide instanta alexpetre15 alexpetre15 Ma puteti ajuta va rog frumos cu o parere ? O persoana fizica aduce cu titlu de aport in natura la capitalul social al unei societati pe actiuni un ... (vezi toată discuția)