avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Incompatibilitate
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Incompatibilitate

Aș vrea să aflu dacă directorul unei școli gimnaziale este incompatibil cu funcția de consilier local?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:56, 11 Noiembrie 2014
Raspuns de la ANI : „deţinerea simultană a calităţii de consilier local şi a celei de director al unei unităţi de învăţământ preuniversitar de stat nu generează o stare de incompatibilitate, dar poate genera un conflict de interese dacă consilierul local, prin deciziile sale în cadrul consiliului local, are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiunilor care revin prin constituţie şi alte acte normative”.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ani, incompatibilitatea consilier57 consilier57 Un consilier local care a fost desemnat de catre primar sa-l reprezinte in Consiliul de administratie al scolii din localitate . In conditiile in care acest ... (vezi toată discuția)
Calitatea de director de liceu este compatibila cu cea de consilier local? drbiaf drbiaf Buna ziua! Calitatea de director liceu aflat in subordinea consiliului local este compatibila cu cea de consilier local? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Incompatibilitate sau conflict de interese flocanelu flocanelu Vreau sa lamuresc doua aspecte: 1.- sotul este consilier local (pensionar) si face parte din Consiliul de Administratie al Scolii Gimnaziale al comunei X, iar ... (vezi toată discuția)