avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... ANI, incompatibilitatea
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

ANI, incompatibilitatea

Un consilier local care a fost desemnat de catre primar sa-l reprezinte in Consiliul de administratie al scolii din localitate . In conditiile in care acest consilier local este si membru in consiliul de administratie al scolii, poate sa fie declarat INCOMPATIBIL cu functia de consilier local?
Cel mai recent răspuns: consilier57 , utilizator 07:33, 17 Martie 2014
In opinia ANI, deţinerea simultană a calităţii de consilier local şi a celei de membru al unui consiliu de administrație al unei unităţi de învăţământ preuniversitar de stat nu generează o stare de incompatibilitate, dar poate genera un conflict de interese dacă consilierul local, prin deciziile sale în cadrul consiliului local, are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiunilor care revin prin constituţie şi alte acte normative
Respectivul consilier nu "are un interes personal de natură patrimonială", doar ca ... mai este si vicepresedinte -.... al organizatiei locale de partid.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate mitru_dragomir mitru_dragomir Aș vrea să aflu dacă directorul unei școli gimnaziale este incompatibil cu funcția de consilier local? (vezi toată discuția)
Calitatea de director de liceu este compatibila cu cea de consilier local? drbiaf drbiaf Buna ziua! Calitatea de director liceu aflat in subordinea consiliului local este compatibila cu cea de consilier local? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Situatie de incompatibilitate sabina84 sabina84 Functia de consilier local este incompatibila cu -reprezentant in Consiliul de administratie al unei scoli? (vezi toată discuția)