avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare datorie asociatie de proprietari, imobil ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare datorie asociatie de proprietari, imobil ipotecat la banca

Buna ziua. Am o datorie catre asociatia de proprietari (restante la intretinere) pentru care am fost actionat in judecata. Intrebarea mea este daca , in ipoteza in care se ajunge la executare silita, se poate cere vanzarea apartamentului daca acesta are instituita o ipoteca de rang 1 in favoarea bancii ,fiind cumparat cu credit ipotecar. Mentionez ca ipoteca a fost inscrisa inaintea existentei datoriei la intretinere si sunt cu plata la zi a ratelor. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ASISTENTAEXECUTARE.RO , Avocat 23:03, 12 Noiembrie 2014
Daca datoria depaseste 10 mii de lei, e posibil.
As mai adauga - fata de raspunsul lui gi-jane2 - ca daca se va intampla acest lucru, creditorul care are ipoteca se indestuleaza primul (pana la stingerea debitului), apoi executorul (onorarii, taxe, etc) iar daca mai ramane ceva si asociatia de proprietari ... daca nu ... asta este ... au facut munca voluntara.
Prin prisma acestui detaliu (ordinea de stingere a datoriei) nu cred ca are sens demararea unei asemenea proceduri - parerea mea.
Multumesc
Buna seara,
in cazul in care se ajunge la executare silita iar suma nu depaseste 10.000 lei se va proceda la executarea mobiliara si poprirea si in cele din urma se poate efectua si cea imobiliara daca nu se poate recupera datoria prin cele doua moduri.
Atentie in acest caz se va trece la executare imobiliara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere privilegiu imobiliar vs ipoteca banca fyeratanye fyeratanye salut, Am citit multe subiecte in acest forum in legatura cu privilegiul imobiliar instituit de asociatie de proprietari si ipoteca a banci cu titlu ... (vezi toată discuția)
Executare din partea asociatiei de proprietari cand exista si ipoteca bancii vioricaiulia vioricaiulia Am un credit de nevoi personale, cu ipoteca imobiliara in franci elvetieni. Odata cu cresterea francului elvetian, ,,echilibrul'' platilor s-a stricat, ... (vezi toată discuția)
Executare silita geo-vem geo-vem Buna ziua..va rog sa-mi spuneti si mie daca am un credit (un apartament) prin programul `` prima casa ``care il achit in fiecare luna,si este grevat cu ... (vezi toată discuția)