avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua..va rog sa-mi spuneti si mie daca am un credit (un apartament) prin programul `` prima casa ``care il achit in fiecare luna,si este grevat cu ipoteca rang 1 in favoarea statului ,si am o datorie de 10000ron (o suta de milioane lei vechi)la o firma pe persoana fizica care au castigat in instanta si mi-au pus proprire mie si sotiei care se plateste de 4luni , poate sa-mi scoata apartamentul la vanzare?adica ar incuviinta instanta asa ceva?
Cel mai recent răspuns: rtek , utilizator 22:15, 20 Mai 2011
da, imobilul poate fi scos la vinzare de catre creditor cu mentiunea ca din pretul imobilului se va indestula creditorul ipotecar si apoi creditorul ca a initiat executarea silita.
Eu inteleg ca in afara de creditul pentru casa, pentru care aveti ipoteca de rang 1, mai aveti un "credit" de 10000 lei luat de la o firma pe persoana fizica, care, insa, nu este garantat cu nimic. In acest caz, creditorul persoana juridica nu poate solicita executarea imobilului, atata timp cat creditorul ipotecar este remunerat la timp... doar daca achita acestuia suma creditului ipotecar inlocuindu-l in rang!
rtek. Al 2-lea creditor (cel cu 10.000 ron) poate oricand sa execute bunul imobil - apartamentul. Nu are niciun impediment. Singura chestie ar fi ca se vinde bunul, se indestuleaza creditorul ipotecar 1 si de obicei nu prea mai ramane nimic. Dar daca vrea sa ajunga la vanzare cu acest imobil, nu are nicio problema in a porni asta..
pai... da... si?! care ar fi ratiunea? Pentru ce l-ar remunera pe ipotecar daca are deja poprire.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pe un imobil al bancii hobbystyle hobbystyle Buna ziua In urma datoriei neachitate la termen(20000 euro)catre o persoana fizica,tribunalul a hotarat executare silita asupra bunurilor imobile. Bun imobil ... (vezi toată discuția)
Ma pot executa silit pe o casa ipotecata deja? melania_30 melania_30 Buna seara, debitul meu restant pentru un credit de nevoi personale negarantat este acum de la 35000ron la 65000rom.Firma de recuperari creante mi-a trimis o ... (vezi toată discuția)
Pot pune ipoteca pe o casa ipotecata deja? Costin Savescu Costin Savescu Am o casa ipotecata de banca. Mai pot pune o ipoteca in favoarea unei persoane fizice la un imprumut de bani pe care sa mi-l dea acea persoana prin notar? In ... (vezi toată discuția)