avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendarea contractului individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendarea contractului individual de munca

Daca procuroarea imi da o decizie de neurmarire penala (n.u.p) pot sa incep serviciul.Poate sa imi faca contestatie dupa aceasta decizie.
Art. 52. C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
...
b) in cazul in care angajatorul a formulat plangere penala impotriva salariatului sau acesta a fost trimis in judecata pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti;
....
(2) In cazurile prevazute la alin. (1) lit. a) si b), daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara si i se plateste, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.

Angajatorul are posibilitatea de a face plangere la procurorul ierahic superior, impotriva rezolutie NUP.
Ce trebuie sa fac sau sa scriu ca vreau sa lucrez tot asistent la urgente in cadrul sectiei N.P.I,daca imi da NUP, imi trebuie un mediator sau pot face eu,sa imi explicati cum trebuie scris sau cum trebuie facut aceasta declaratie.Va multumesc.
Daca vreau sa imi angajez cel maI bun avocat,imi spuneti va rog cam cit ar costa sa ma prezinte in instanta.Va multumesc.
Onorariile difera de la un avocat la altul. Insa puteti apela la Sectiunea Consultanti ai acestui Forum
www.avocatnet.ro/content/con...

fie la Bursa de Servicii Avocatnet.ro
www.avocatnet.ro/content/bc|...
Daca procuroarea imi da n.u.p., daca sunt suspendat pot sa incep serviciu si daca angajatorul face plingere la procurorul ierarhic superior.Vreau sa stiu daca merg la serviciu sau ma poate suspenda in continuare.

Alte discuții în legătură

Suspendarea contractului de munca prin act aditional la c.i.m. bak_is bak_is Buna ziua , La solicitarea angajatorului ( lucru recunoscut de acesta ) am semnat un act aditional la C.I.M. in care se specifica : \\"partile ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa dupa suspendare contract munca MiticaDan MiticaDan acum 6 luni mi-a fost suspendat contractul de munca pe perioada solutionarii plangerii intentata de serv juridic al firmei unde lucrez . Acum am primit ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim genus genus Am contractul de munca suspendat in urma unei plangeri penale facuta de angajator conf. art 52 b din CM si decizia procurorului a fost de scoatere de sub ... (vezi toată discuția)