avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contract cu un alt executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

contract cu un alt executor judecatoresc

Buna ziua,
Spuneti-mi va rog, pot sa fac un contract pentru executari silite cu un alt executor -din alta localitate chiar- daca, cu cei pe care ii are judecatoria teritoriala nu reusesc sa fac aproape nimic?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bcfbmv , utilizator 13:33, 17 Iunie 2009
Legea nr. 188/2000 a executorilor judecatoresti. Legea privind executorii judecatoresti, consolidata 2009


Capitolul II - Competenta executorilor judecatoresti


Art. 7
Executorul judecatoresc are urmatoarele atributii:
a) punerea in executare a dispozitiilor cu caracter civil din titlurile executorii;
b) notificarea actelor judiciare si extrajudiciare;
c) comunicarea actelor de procedura;
d) recuperarea pe cale amiabila a oricarei creante;
e) aplicarea masurilor asiguratorii dispuse de instanta judecatoreasca;
f) constatarea unor stari de fapt in conditiile prevazute de Codul de procedura civila;
g) intocmirea proceselor-verbale de constatare, in cazul ofertei reale urmate de consemnarea sumei de catre debitor, potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila;
h) intocmirea, potrivit legii, a protestului de neplata a cambiilor, biletelor la ordin si a cecurilor, dupa caz;
i) orice alte acte sau operatiuni date de lege in competenta lui.

Art. 8
(1) Executorii judecatoresti isi indeplinesc atributiile in circumscriptia judecatoriei pe langa care functioneaza, daca prin lege nu se dispune altfel.
(2) Competenta teritoriala a birourilor de executori judecatoresti cu sediul in municipiul Bucuresti se intinde pe tot cuprinsul municipiului.
(3) In cazul in care in circumscriptia unei judecatorii nu exista nici un executor judecatoresc sau exista doar unul, Camera executorilor judecatoresti poate delega executori judecatoresti din circumscriptia altei judecatorii, situata in circumscriptia aceleiasi curti de apel, pentru a indeplini atributiile prevazute la art. 7.

Art. 9
(1) In cazul prevazut la art. 7 lit. a) este competent executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in a carei raza teritoriala urmeaza sa se faca executarea.
(2) In cazul urmaririi silite a bunurilor este competent executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in a carei raza teritoriala sunt situate sau se afla acestea. Daca bunurile urmaribile se afla in circumscriptiile mai multor judecatorii, competenta apartine oricaruia dintre executorii judecatoresti care functioneaza pe langa acestea.
(3) In cazul prevazut la art. 7 lit. e) este competent executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei unde sunt situate sau se afla bunurile in privinta carora s-a dispus aplicarea acestei masuri.
(4) In cazul prevazut la art. 7 lit. f) este competent executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in a carei raza teritoriala se va face constatarea.
(5) In celelalte cazuri prevazute la art. 7 este competent orice executor judecatoresc investit de partea interesata.

- acum depinde de situatia dv. concreta . Sper ca textul de lege va va fi de folos .

bcfbmv a scris:

Buna ziua,
Spuneti-mi va rog, pot sa fac un contract pentru executari silite cu un alt executor -din alta localitate chiar- daca, cu cei pe care ii are judecatoria teritoriala nu reusesc sa fac aproape nimic?
Va multumesc.

Nu, nu se poate!
Dar daca eu il contest pentru nerespectarea atributiilor ce-i revin, in ceea ce priveste cererea mea ca societate, pentru executarea silita a unor datornici cu hotarare judecatoreasca definitiva?
Contestatie la executare, art.399 (1 , teza finala :"..precum si in cazul in care organul de executare refuza sa indeplineasca un act de executare in conditiile prevazute de lege", sau, plangere impotriva refuzului executorului judecatoresc, art.53 (1 si (2 din Legea 188/2000.
Eu as alege plangerea prev. de art.53 din L:188/2000, in care te judeci doar cu executorul si nu ai taxa de timbru mare ca la contestatie de 190 lei, ci o taxa de vreo 8 lei.

Pe langa aceasta plangere, as mai face inca una la Corpul executorilor judecatoresti din localitatea in care are sediul acest BEJ, sesizand Presedintele acestei camere, asupra abuzurilor executorului.

De asemenea, impotriva acestui executor mai puteti face plangere si la Corpul de control al Ministrului justitiei, aratand calitatea necorespunzatoare ale actelor si serviciilor pe care le face in exercitarea atributiilor de serviciu.

Totusi, inainte de a pleca in aceste plangeri, atentionati-l in scris ca daca nu va motiva refuzul de a efectua acte de executare in dosarul pe care il aveti, va veti plange ...asa cum v-am excplicat mai sus.
E bine sa afla ca stiti cum sa va plangeti, poate il scoateti din pasivitate.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta unui birou executor judecatoresc Marta Tot Marta Tot Un Birou Executor Judecatoresc situat in sectorul 4 poate intocmi si elibera Proces verbal de punere in posesie in baza unei hot.def. si irev. pronuntata de ... (vezi toată discuția)
Executare silita Mircea Costache Mircea Costache Buna seara!Am primit o înștiințare de executare silită venită de la un birou din București. Mentionez ca nici eu si nici debitoarea nu avem domiciliul ... (vezi toată discuția)
Executori judecatoresti doru533 doru533 Buna ziua.As dori sa stiu daca executorii judecatoresti au o anumita arie de competenta sau sant autorizati pe toata tara.Mai concret ,un executor din ... (vezi toată discuția)